AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, “Darbelerin arkasında dış güçler vardı. FETÖ’cüleri kullanarak Türkiye’yi uydu ülke haline getirmek istiyorlardı. Şimdi de bu içerideki iş birlikçilerini temizliyoruz. Ama dışarıdaki ağababaları duruyor. Bunlar 40 yıldır her tarafa sızdılar” dedi.
Edirne’ye Atatürk Anıtı önünde yaklaşık 15 gündür devam eden demokrasi nöbetine katılan AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, vatandaşlara seslendi. Yaptığı konuşmada, 15 temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan FETÖ’cü teröristleri, zombiye benzetti.
“Bu haşhaşiler, zombiler, FETÖ’cü teröristler Türkiye’de bir cunta darbesi yapmak istediler. Bu aziz millet tankların önüne yattı, kurşunlara kafa attı, ama gene demokrasiye sahip çıktı” diyen Akdoğan, “Geçen hafta neler yaşadığımızı gördük. Büyük bir kabus gecesi yaşadık. Bu haşhaşiler, zombiler, FETÖ’cü teröristler Türkiye’de bir cunta darbesi yapmak istediler. Bu hainler amaçlarına ulaşamadılar. Tanklarıyla, uçaklarıyla ve toplarıyla geldiler ama bu aziz milleti geçemediler. Sadece bu cuntacılara karşı demokrasiye sahip çıkmadık. Bunlar aynı zamanda bir işgal denemesi yaptılar bu yüzden bu millet vatanına sahip çıktı. Yani sizlerin bu nöbeti sadece bir demokrasi nöbeti değildir. Bir vatan savunmasıdır. Bu yüzden bu millet eli öpülesi bir millettir” ifadelerine yer verdi.

“İnlerine de girdik, köklerini de kazıyacağız”
Türkiye’yi FETÖ’cü teröristlere dar edeceklerini belirten Akdoğan,“O gün helikopterlerin kurşun yağdırdığı insanlar, o uçakların bomba yağdırdığı uçaklar onların alnında Ak Parti mi yazıyordu? CHP’li, MHP’li mi yazıyordu? Hepsi bu vatanın, bu milletin evlatlarıydı. Yani onlar, hepimize kastettiler. Canlarımıza, insanlarımıza kastettiler. İşte zombi gibi ölüm makinesine çevirdikleri o hainler teröristler bu milletin evlatlarına kastettiler. O yüzden bizlerde hep birlikte bu mücadeleyi vermek zorundayız. Bu bir vatan savunmasına dönüşmüştür. İster Ak Partili olsun, ister CHP’li olsun, ister MHP’li olsun, ister Alevi, ister Sünni olsun, nereli olursa olsun. Bu vatanın evlatları olarak istikbalimize sahip çıkacağız. Vatanımıza, bayrağımıza, devletimize, milletimize sahip çıkacağız. Bu haşhaşilere bırakmayacağız. Ey FETÖ’nün teröristleri, haşhaşileri Türkiye’yi size yar etmeyeceğiz. Türkiye’yi size dar edeceğiz inşallah. İnlerine de girdik, köklerini de kazıyacağız” dedi.

“Öğrencilerin sorularını çaldılar”
FETÖ’cülerin öğrencilerin sorularını çaldıklarını söyleyen Akdoğan, “Bunların zulüm etmediği kimse kalmadı. Vakıflara, cemaatlere, şahıslara, herkese. Öğrencilerin sorularını çaldılar. Memurların sicilini bozdular. Askerlere kumpas kurdular. Herkese zulüm ettiler. Eğer bunlar başarılı olsaydı, cunta darbesi başarılı olsaydı Türkiye’de esaret rejimi kurulurdu. Hiç kimse nefes alamazdı. Hangi partiden olursa olsun, hiç kimse nefes alamazdı. Bu yüzden hep birlikte topyekün bu mücadeleyi vermek zorundayız” dedi.
(İHA)