Altunbaş, MHP İlçe Başkanın il genelinde meydana gelen bazı orman yangınlarını siyaset malzemesi yapmak istemesini bu toplumsal uzlaşmayı zarar verecek bir söylem olarak görüyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2014 büyük şehir seçimi öncesinde Trabzon il belediyesi ve ilçe belediyelerinde mevcut olan itfaiye araç, ekipman ve personelini herhâlde yok etmemiştir. Aksine mevcudun üzerine mesela 2011 yılından beri 11 trilyon liralık 25 adet tam donanımlı araç ilave etmiş ve KPSS ile personel alımında gerçeklemiştir. Büyükşehir belediyemiz tüm ilçelerimizde ayrıca ilave itfaiye müfrezeleri kurmak için plan ve programını yapmıştır. Düzköy de, Tonya da, Şalpazarı’nda, Köprübaşında, Çaykara da ve tüm ilçelerimizde itfaiye müfrezeleri geliştirilmektedir" diye konuştu.

Altunbaş, "Çamburnu orman yangınında da Büyükşehir Belediyesi 10 tam donanımlı aracı ve yetişmiş personeli ile beraberinde fen işleri personeli ve iş makineleri ile tiski donanımlı araçları ile görev almıştır. Arsin OSB deki iş yeri yangınına ilk ihbardan 10 dk. Sonra ulaşmış ve en önemli tedbir ile yangının diğer binalara sıçramaması sağlayarak söndürme işlemini gerçekleşmiştir. Yapılabilecek olup da yetiştirilemeyen bir tedbir yoktur Arsin – Yomra bölgesinin ilave itfaiye binası da bu iki ilçe arasında yapılmaktadır. İtfaiye personelinin eğitimsizliği konusunda bilinmesini isteriz ki o personel sadece 2006 yılında 4459 kursiyeri eğitmiştir. MHP İlçe Başkanı yol, su ve kanalizasyon çalışmalarından bahsetmektedir. Trabzon Büyükşehir belediyesinin Kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği, sürdürdüğü ve 2017 yılı yatırım programına aldığı içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının 1,45 milyarı aştığını bilmesini isteriz Trabzon atasu barajı dışında tarihinde ilk defa böyle dev alt yapı yatırımları ile buluşmuştur. Tüm bunları temin eden, çalışmaların altında Büyük şehir belediyemiz ve Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun imzası vardır. Yollarda ise sadece 2016 yılında Büyükşehir belediyemiz 100 milyon TL'nin üzerinde asfaltlama ve betonlama çalışması gerçekleştirmiş, bunların istinat duvarları ve menfezlerini de yapmıştır" dedi.

Altunbaş, "Bu, Cumhuriyet Tarihinde Trabzon’da yollara yapılan en büyük yatırımdır. Bu işler yerinde oturmakla olmuyor. Gayet tabidir ki Ankara dada, Trabzon’da da gayret göstermek ve sahada çalışmakla oluyor. Bundan sonraki süreçte, MHP ilçe Başkanı ve tüm siyasilerin bilgi sahibi olmadan beyanatlarda bulunup oluşmuş bu toplumsal uzlaşmaya halel getirmemelerini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.