Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına cevap verdi. Yıldırım, CHP’ye sağduyu çağrısında da bulundu.
Başbakan Binali Yıldırım, Trabzon’da halka seslendi. Yıldırım, yeni anayasa ve başkanlık sistemine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Ana muhalefet partisi genel başkanı çıkmış diyor ki, terör örgütüne yardım yapan AK Parti’dir. El-Nusra, IŞİD, FETO’yu ülkenin başına bela eden AK Parti’dir. Bu ne demek kardeşim. Ana muhalefet partisi pusulayı yitirmiş durumda. Ağzından çıkanı kulağın duymuyor. Türkiye’nin her yerinde terörle amansız mücadele eden kim AK Parti” ifadelerini kullandı.
Başbakan Yıldızım, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Eğer iktidara alternatifseniz, ülkenin bölünmez bütünlüğüne sonuna kadar bağlı kalmanız lazım. Ana muhalefet partisini sağ duyulu olmaya çağırıyorum. Onların ağzıyla konuşmaktan vazgeç. Şimdi zaman ülkeye sahip çıkmaz zamanıdır. Bir olma beraber olma zamanıdır.”

BAŞKANLIK VE YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI
Yıldırım, “Son günlerde Milliyetçi Hareket Partisi ve onun Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yine sağduyusu ile vatansever ve ülkenin geleceğini dikkate alarak, her türlü siyasi hesaplardan öte Türkiye’nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı ve bu konuda inşallah, MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
(İHA)