Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, siyasilerin halkın çıkarlarını korumadığını belirterek, “Yıllardır doldurmaya çalıştığımız boşluk ana muhalefet tarafından istismar edildiği için AK Parti gücüne güç kattı, iktidarına iktidar kattı” dedi.
Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir hafta kala Kadıköy Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Demirtaş’ın konuşması öncesinde alanı dolduran kalabalık Çerkezce, Arapça, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde eğlendi. Konserin ardından Selahattin Demirtaş, meydanı dolduran vatandaşlara ‘hoş geldiniz’ diyerek, “Sizler burada nasıl bir yaşam özlediğinizin fotoğrafını ortaya koydunuz. Yeni bir yaşan teklifiyle yola çıktık. Biz daha adaylığımızı açıklarken, ilkelerimizi ilan ederken o dakikada kazanan taraftık. Her gün yürüyeceğiz. Yürüdükçe büyüyeceğiz. Güçlenerek menzilimize doğru ilerleyeceğiz. İşte Türkiye’nin dört bir yanındaki büyük heyecanın nedeni budur” şeklinde konuştu.

“YENİ YAŞAM ÇAĞRIMIZ TEK ADAMI KORKUTTU”
Her kesimden, inançtan halkın geleceği için bir arada olması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi:
“Biz inandık ki yan yana ve çoğalmaya devam edersek bizim gücümüzün karşısında durabilecek bir diktatör yoktur. Hiçbir diktatör gerçek bir halk kitlesini bu kadar birbirinden farklı renklerle, kimlikler ama aynı amaç için radikal bir demokrasi, bütün cinsiyetlere özgürlük için, barış için bir arada durmayı başarmışlarsa işte bu gücün karşında hiçbir tek adam duramaz. Hiçbir diktatör, hiçbir tek adam böyle bir güce diz çöktüremez. Sizler bu gücünüzle büyük bir panik yarattınız. Kimde yarattınız? Tek adamda yarattınız. Onun dışında bundan kaygı duyan kimse yok. Yeni yaşam teklifimize karşı panikleyen bir kişi var. Recep Tayyip Erdoğan. Onun dışında yeni yaşam çağrısı herkeste sevinç yarattı.”

DEMİRTAŞ, HEM ANA MUHALAFETE HEM DE İKTİDARA YÜKLENDİ
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Demirtaş, adaylığını açıkladıktan sonra Erdoğan’ın seçim kaygısı duyduğunu savunarak, “Yıllardır bunun için uğraşmıştı. Gelecek cumhurbaşkanı olacak, o koltuğa oturduktan sonra bütün memleket benimdir, hepiniz de benim kulumsunuz diyecekti. Hesaplar buna göre yapılmıştı. Sizler bu gidişata dur diyoruz, kendi adayımızı çıkarıyoruz diyene kadar beyefendinin keyfi yerindeydi. Çankaya onlar açısından güllük gülistanlık elde edilecek bir makamdı. Hesaplar bozuldu. Bunun paniğiyle, korkusuyla her yerde bize saldırıyor. Türkiye’de artık yeni bir siyaset anlayışı var. Yıllardır doldurmaya çalıştığımız boşluk ana muhalefet tarafından istismar edildiği için AK Parti gücüne güç kattı, iktidarına iktidar kattı. Kendi varlıklarını muhalefetteki boşluk üzerine inşa etti. İstediler ki Kürtler kendi mahallesinde, Aleviler kendi mahallesinde oynasın. Yıllardır bizi bu şekilde yönetmeye çalıştılar” dedi.

SALDIRIYA UĞRAYAN NECMETTİN DURMUŞ’U ALKIŞLATTI
Demirtaş, konuşmasının ardından Rize’de kendisi için stant açtığı için saldırıya uğrayan emekli öğretmen Necmettin Durmuş’a teşekkür ederek, kalabalığa alkışlattı. Demirtaş, daha sonra kendisine harçlığıyla bağışta bulunan küçük bir çocuğu sahneye alarak öptü.
(İHA)