Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fransa’daki terör saldırısıyla ilgili, “Türkiye’nin terörden çok çekmiş bir ülke olarak teröre karşı ortak bir mücadele platformunu destekledik.
Terörün nasıl önlenmesi gerektiği üzerinde çalıştık. Fransa’da sadece asker ve polisi değil, anne karnındaki bebeği katlettiler. Bunlar katil sürüsüdür. Bütün dünyada teröre karşı ortak bir mücadele yapmalıyız” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AS Tv’de yayınlanan ve Okan Tuna’nın sunduğu ‘Platform Özel’ programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Fransa’daki terör saldırılarından, genel seçimlere, başkanlık sisteminden seçim barajına birçok konuda açıklamalar yapan Arınç, haziran ayında yapılacak genel seçimlerin ardından 2019 yılına kadar Türkiye’nin huzur ve istikrar dönemini yaşayacağını ve Türkiye’nin yoluna devem edeceğini açıkladı. Bursa’nın siyasette çok güçlü olduğunu vurgulayan Arınç, 2015 seçimlerinden sonra Bursa’dan mutlaka bakan çıkacağına inandığını söyledi. Bursa’nın hiçbir zaman bakansız kalmayacağını ifade eden Arınç, kendisinin olmasa da mevcut milletvekilleri arasında kesinlikle bir bakan olacağını inandığını dile getirdi. Bursa’da çıkacak bir bakan için çabalayacağını anlatan Arınç, 3 dönem kuralı görevinin biteceğini, ama AK Parti siyasetini takip edeceğini, dışarıdan da etkili olmaya devam edeceğini açıkladı.

“BÜTÜN DÜNYADA TERÖRE KARŞI ORTAK BİR MÜCADELE YAPMALIYIZ”
Fransa’daki terör saldırısına değinen Arınç, “Türkiye’nin terörden çok çekmiş bir ülke olarak teröre karşı ortak bir mücadele platformunu destekledik. Terörün nasıl önlenmesi gerektiği üzerinde çalıştık. Fransa’da sadece asker ve polisi değil, anne karnındaki bebeği katlettiler. Bunlar katil sürüsüdür. Bütün dünyada teröre karşı ortak bir mücadele yapmalıyız. Bunların Avrupa ülkeleriyle bağlantıları var. Avrupa ülkelerin pek çoğuna bizim ülkemiz üzerinden geçen pek çok terörist var. Bir insan turistik pasaportla geliyorsa bizim üzerimizden başka bir ülkeye kolayca geçebilir, 910 kilometrelik bir sınırı her an denetleme imkanımız da yok. Bu örgütlerin Türkiye’de taban bulamadıklarını görüyoruz. İslamafobi, ırkçılık Avrupa’da yükseldi. Bunun sonu gelmeyebilir ülkelerin birbiriyle yardımlaşması lazım. Nefret söylemlerinin giderilmesi gerekiyor. İslam hedef gösterilirse daha büyük yangınlar çıkabilir” diye konuştu.

“DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN TERÖRLE MÜCADELEDE SONUÇ ALINACAK”
Terörle mücadelenin yalnızca silahla verilmeyeceğini vurgulayan Arınç, “Dünyanın neresinde olursa olsun terörle mücadelede sonuç alınacak. Binlerce insanı katlettiler, saçma sapan bir inancın içindeler. İslam’ın gerçek anlamından uzak, ellerine silah tutturulmuş insanlar, sayıları fazla değil, beslenip büyütülüyorlar. Zombi haline gelmişler. Dolmabahçe ve Sultanahmet saldırılarına da bakalım. Türkiye’ye mesaj vermek isteyen olabilir. Biz araştıracağız. Hükümetimiz döneminde en karışık olayları bile 36 saat içinde tespit edebiliyoruz. Bu konuda iddialıyız fail bilindi ama gerçek amaç nedir bunu araştırıyoruz. Ateş sönmesin diye herkes odun atıyor. Hiçbir zaman terör örgütünün kökünü kazımak kendi iradesiyle bitirmedikten sonra mümkün değil. Bu işi ortaya koyan sebepleri yok etmedikçe varlıkları sürecek biz de buna karşı çözüm sürecindeyiz. Başarılı olursa terörle karşı karşıya kalmayacağız” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ ANAYASAL HAKKINI KULLANDI”
19 Ocak’taki Bakanlar Kurulu toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın başkanlık etmesiyle ilgili tartışmalara da değinen Arınç, “Cumhurbaşkanımız anayasal hakkını kullandı. Bunu fiili bir devlet başkanlığı sistemi olarak okumak yanlış. Cumhurbaşkanının görevleri anayasanın 104. maddesinde belirtilmiştir. Gerekli gördüğü takdirde bakanlar kuruluna başkanlık eder, bakanlar kurulunu da toplantıya çağırabilir. Bir siyasetçi anayasada böyle bir yetkisi yok derse bu cehalet olur. Anayasadaki 104. maddenin B fıkrasındaki yetkilerini açsın okusun. Halk tarafından seçilen bir başkan var ama parlamento tarafından seçilen bir başkanın yetkilerini kullanıyor” açıklamasında bulundu.

“DEVLETİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ TEMSİL EDEN MAKAMA SAYGI DUYULMALIDIR”
Ak Saray’a harcanan paranın da tartışıldığını belirten Arınç, “Çankaya Köşkü’nün tarihi bir niteliği var ama kutsallığı yoktur. Kamu hizmetine tahsis edilmiştir. Saygı gösterilmesi gereken makamdır. Devletin bütünlüğünü temsil eden makama saygı duymalıdır. Erdoğan 20 milyondan fazla insanın sevgisini kazanmıştır. O makama saygı duymak zorundasınız. İnsan bile evini kendi arzusuna göre yaptırırken bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamı en görkemli salonda en güzel dekorların içinde olmalıdır” şeklinde konuştu.
(İHA)