KASTAMONU (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, "Artık Türkiye'yi durdurmak, vesayet altına sokmak mümkün değil. Emperyalistlerin Türkiye'yi denetim altında tutma çabası sıfırdır." dedi.

Yelis, kentteki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında 24 Haziran seçimlerinin millete, Türkiye'ye ve Kastamonu'ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Milletin oyunu Cumhur İttifakı'ndan yana kullandığını belirten Yelis, "Milletimiz Cumhur İttifakı'na hem yasamada hem de yürütmede tam yetki verdi. Milletimiz Türkiye Büyük Millet Meclisinde 350'ye yakın milletvekili, hükümet etmede de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a tam yetki vererek yasama ve yürütmede Cumhur İttifakı'nı görevlendirdi." diye konuştu.

Demokrasi ve sağduyunun hakim olduğu bir seçim sürecinin gerçekleştirildiğini dile getiren Yelis, "Milletimiz denge ve denetim görevinin dahi Cumhur İttifakı tarafından sağlanması için bir yapı kurdu. Bu seçimlerde milletimiz hizmet etme yetkisini Cumhur İttifakı'na, yani AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi'ne vermiştir. Şimdi önümüzde yeni sistemi inşa etme süreci var. Gerek siyasi gerekse kurumsal yapılarda yeni bir yapılaşma oluşacak." ifadesini kullandı.

Yelis, Türkiye'nin önünün kesilemeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Artık Türkiye'yi durdurmak, vesayet altına sokmak mümkün değil. Emperyalistlerin Türkiye'yi denetim altında tutma çabası sıfırdır. Bir medeniyet veya güç hesaplaşmasında Türkiye, davasına sahip çıkıp yeniden kurulan dünyada merkezdeki yerini alacaktır. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı operasyonu ve Kandil operasyonu, Türkiye'nin ayak sesleridir. Türk milleti yarına yürüyüşünü milli mutabakatla başaracaktır. Milli mutabakat gün geçtikçe muhalefetten de gerekli desteği bulacak."

AK Parti Bursa 2. Bölge 7. sıradan milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Yelis, adaylık sürecinde kendisine verilen destek dolayısıyla da teşekkür etti.