Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Abdullah Gül’ün AK Parti’ye gelmesinin, partilerine güç katacağını söyledi.,
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, cumhurbaşkanı seçimini ve gündemi TRT Haber’e değerlendirdi. Çözüm sürecinin bütün vatandaşlar tarafından sahiplenildiğini belirten Atalay, " Biz hedefimize ulaştık" dedi.
Atalay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, AK Parti’ye dönmesi konusunu da değerlendirdi. Gül’ü, ’Bu hareketin temel direklerinden biri olarak’ niteleyen Atalay, "Bu partiye gelmemesi yanlış olur. Yani onun gelmesinden tabii daha ne olabilir" dedi.
"Abdullah Gül, sayın cumhurbaşkanımız, kendisinin de bugün söylediği gibi, bu hareketin temel direklerinden biridir" diyen Beşir Atalay, "Yani işte birinci ise Tayyip bey ise ikinci isim Abdullah Bey’dir. Ve kuruluşundan beri bu ikili müthiş bir birliktelik sergilemiştir. Birisi aday olamamıştı. Türkiye’nin o talihsiz ortamında, 2002’de, Abdullah Bey hükümeti kurmuştur. Sonra Tayyip Bey seçildiği akşam Abdullah Bey getirip görevi devretmiştir. Ondan sonra cumhurbaşkanı seçimi gelmiştir, Tayyip Bey, kardeşim Abdullah Bey cumhurbaşkanımız olacak demiştir. Bu hareket bu fedakarlıklarla bu jestlerle yürümüştür. Abdullah Bey, cumhurbaşkanlığı bitiyor, bu partiye gelmemesi yanlış olur. Onun partisi. Abdullah Bey tabi ki partimize gelecek. Ve burada o partimize bir zenginlik katar. Partimize güç katar. Hepimizin gönlünde Abdullah Beyin bir yeri vardır. Yani onun gelmesinden tabii daha ne olabilir " şeklinde konuştu.
(İHA)