Düz saçlara dalga verme işlemi olarak tanımlanan perma işlemi, çeşitli kimyasallar kullanılarak gerçekleştiriliyor. Perma uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan ve perma uygulamasının titizlikle yapılması gerektiğini belirten SAN Kuaför Sahibi Yusuf Yalmancı, “Perma, özellikle bir dönem kadınlar tarafından sıklıkla tercih ediliyordu. Birçok kadın, dalgalı bir saç yapısına ulaşmak için permaya yönelim gösteriyor. Perma uygulamasının başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi bir hayli önemli.” ifadelerinde bulundu.

SAN Kuaför olarak perma uygulamasını profesyonel bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Yusuf Yalmancı, “Perma işlemi düz saçlara yapılır. Kimyasal yollarla düz saçların belirli bir süre dalgalı görünüm elde etmesi sağlanır. Uygulama kapsamında gerçekleştirilen işlemler, saç içindeki yapının kırılması ve yeniden şekillenmesini mümkün kılar. İşlemlerin titizlikle gerçekleştirilmesi çok önemli. Hatalı uygulamalar istenmeyen görüntülere neden olabilir.” dedi.

Uygulama ile ilgili çok daha detaylı bilgilendirmelerde bulunan Yusuf Yalmancı, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Genellikle yaz aylarında tercih edilen perma, havalı bir saç görünümünü mümkün kılıyor. Temel olarak kimyasal yollar ile düz saçlara dalga verme olarak tanımlanan perma, kompleks uygulamalardan bir tanesi. Perma öncesinde saçın titizlikle yıkanması çok önemli. Saçın yıkanması, saç içerisindeki kütiküllerin kalkmasına ve perma solüsyonunun saça çok iyi bir şekilde nüfuz etmesine destek olur. Yapılan işlemler sonrasında saç yapısı kırılarak yeniden şekil alır. Elbette perma ömür boyu saça dalgalı şekli vermez. Genellikle permalı saçın kullanım süresi 6 aydır. Bu süre sonrasında saçların normal şeklinde ve formuna dönüş sağladığını gözlemleriz.”

Düz Saçlar Perma ile Dalgalı Bir Görünüm Elde Eder

Düz saçlı bireylerin perma ile dalgalı bir saç görünümüne kavuştuklarını belirten Yusuf Yalmancı, “Düz saçlı kadınlar, hayatlarının belirli bir döneminde dalgalı saça ulaşmayı arzuluyor. Dalgalı saçlar hacimli ve canlı bir saç görünümü sunduğu için permaya yönelimde de artış olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca boyalı saçlı bireylere de perma uygulaması yapılabiliyor. Tabi bu noktada titiz bir çalışmanın benimsenmesi gerektiğinin altını çizmek önemli. Gerçekleştirilen işlemlerin her biri profesyonel bir şekilde yapılmalı ve her zaman başarı hedeflenmeli.” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.