Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Milli Savunma Bakanlığında çalışan albay arkadaşım; aynı odada çalışan iki subayın ikisinin de FETÖ üyesi olduğu ve ikisinin de birbirinden haberdar olmadıklarını söyledi" dedi.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ilk olarak Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerin Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’ne bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit olan polis memuru Ahmet Gülbahar’ın ailesini ziyaret etti.
Şehitler Köprüsünde yaralanan ve gazi olan Gökhan İşcan’ı da evinde ziyaret eden Kaynak; ilçe kaymakamlığı ve belediyede incelemelerde bulundu. AK Parti Afşin ilçe teşkilatında partililerle buluşan Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Geçen hafta Macaristan’daydım. Macaristan’da Hırvatistan Cumhurbaşkanı bakan başbakanlarla birçok görüşmelerim oldu. Batı dünyasında yaşayanların 15 Temmuz sürecini ve bu süreçte milletin dik duruşunu anlamaları mümkün değil. Bunun için sadece Türk milletinin bir evladı olmak gerekir” dedi.
Kahramanmaraş’ın darbe girişimde ilk sokaklara inen şehir olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Kaynak; “Devletine, milletine, bayrağına, geleceğine, milletin iradesine, demokrasiye, Cumhurbaşkanına sahip çıkmak için Türkiye’de ilk sokaklara inen Kahramanmaraşlılar olmuştur” dedi.
Paralel yapının bilinenden daha hain bir yapı olduğunu belirten Kaynak, “Bu yapıyı tespit edebilmek o kadar zor ki. Milli Savunma Bakanlığında çalışan albay arkadaşım; aynı odada çalışan iki subayın ikisinin de FETÖ üyesi olduğu ve ikisinin de birbirinden haberdar olmadıklarını söyledi. Bu yapı böyle gizemli bir yapıdır. Bu gizemli yapı milletimizin geleceğini batırma peşindedir. Bu yapı dinimize, Peygamber Efendimizden bu yana bozulmadan gelen İslam’a büyük zarar vermektedir. Hepimiz Kuran’ın bir harfinin bile değişmeden bu güne kadar geldiğini biliyoruz. Son peygamberin Hazreti Muhammed olduğunu biliyoruz. Bir sapkın adam düşünün ‘Ben rüyamda Peygamberle görüşüyorum, o Allah’tan aldığı yeni vahyi bana aktarıyor’ desin. Kuran’da insanların ibadetini nasıl yapması gerektiği anlatılıyor. Bunlar; sen gözünle namaz kıl, akşam kokteylde içki iç, hanımını aç mini etek giydir. Bunların sebebi kendilerini gizleyip devlete sızmak istemeleridir. Bunlar hak dini fesada uğratmak istediler. Dünya DAEŞ terörü ile uğraşıyor. İslamcı terör örgütü diyorlar. DAEŞ’in İslamla bir araya gelmesi mümkün değil. FETÖ de 160 ülkede okullar açmış, orada yetiştirdiklerini bir robota, canavara yetiştirmiş. Hangi kendisini bilen bombalarla aşağıdaki sivil insanlar ölsün talimatı verir? DAEŞ neyse FETÖ odur, FETÖ neyse PKK da odur. FETÖ ile PKK’nın bağlantıları yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Uluslararası güçler İncirlik ve Diyarbakır’dan kaldırdıkları uçaklarla DAEŞ’i yok etmeye çalışıyorlar. Amaç DAEŞ’i yok etmek değil. Orada yaşayan Türkmen, Arap ve Sünni Kürt’ü sürmek, orayı boşaltmaktır. DAEŞ’i temizliyoruz diye PYD’i oraya yerleştirmektir” dedi.
(İHA)