AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “YSK, Erdoğan’ın adaylığını reddetmeli” sözlerine tepki göstererek, “Sayın Bahçeli, siz hala 1960 kafasında mısınız? Değiştirin şu kafanızı” dedi.
Sinop’ta AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği Ahmet Muhip Dıranaz Uygulama Oteli’ndeki iftar yemeğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in yanı sıra TBMM İçişleri Komisyon Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, İl Başkanı Cengiz Tokmak, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri il ve ilçe parti teşkilatları katıldı.
İftarın ardından kürsüye çıkan Şahin, “Halkımıza güveniyoruz, emanete hiçbir zaman sırtımızı dönmedik. AK Parti ve onun Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkın değerleri ile mücadele eden değil, o değerleri yaşayan, o değerleri yaşatmak için elinden gelen çabayı gösteren bir çizgi takip etti, bundan sonra da bu çizgiyi takip edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmasında muhalefet partilerine de yüklenen Şahin, “Muhalefet partilerin genel başkanları kimi diyor ki ‘Yüksek Seçim Kurulu’na çağrıda bulunuyor, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığını iptal edin, kabul etmeyin’ diyor. ‘12 yıldır bu ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı şartlarını taşımıyor’ diyor. Şu cümleye bakın. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye şu soruyu soruyorum: Yüksek Seçim Kurulu’na diyorsunuz ki ‘Tayyip Erdoğan’ın adaylığına engel olun, Selaattin Demirtaş’ın adaylığına engel olun’. Sayın Bahçeli, tek adayla mı gireceksiniz seçime? Bu eskiden 1960’lı yıllarda darbeden sonra bunlar oldu, siz hala o kafada mısınız? Hala oralarda mısınız? Türkiye değişti, Sayın Bahçeli siz de değiştirin şu kafanızı” ifadelerini kullandı.
“Herkes aday olabilir. Millet sandığa gidecek ve kararını verecektir” diyen Şahin şöyle konuştu: “Genel Başkanımız için ağza alınmayacak sözler söylüyorsun. Eğer bunlara inanıyorsan, bu millet onu zaten seçmez ki. Eğer senin o söylediklerin doğruysa bu millet zaten oy vermez ama sende biliyorsun ki büyük bir ekseriyetle Recep Tayyip Erdoğan 10 Ağustos’ta sandıktan çıkacak ve Cumhurbaşkanı seçilecek.”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin sözlerini şöyle tamamladı: “Sinop’a diğer adaylar da gelecek. Onlara lütfen şu soruyu sorun: ’Sizin adayınız bu memleket için ne yaptı? Sinop için ne yaptı? Hangi hizmeti ortaya koydu?’ Alacağınız cevaba göre oy verin. ‘Ne yaptın’ diye sorulduğunda cevabını veremeyecek. Cumhurbaşkanlığı gibi yüksek bir makama öyle kolay kolay gelinmez, bu millet getirmez.”
(İHA)