MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fethullah Gülen ve örgütünün ‘dinler arası diyalog’ masalıyla kiliseye hizmette ettiğini ifade ederek, “FETÖ’cü hainler yıllar içerisinde Türk devletinin içerisinde özenle taşınmıştır. Türk milleti varlığına biçilen kefeni son anda yırtıp atmıştır” dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Fetullah Gülen ve ele başı olduğu terör örgütünün kukla olduğunu, Türkiye’ye düşmanlık etmeleri için özel olarak yetiştirildiğini söyledi. Devlet Bahçeli, “Tarihimizde hiç görülmemiş, hiç de yaşanmamış ne varsa 15 Temmuz gecesinden 16 Temmuz sabah saatlerine kadar vuku bulmuştur. Türkiye zor ve çetin günlerden geçmiştir. Türk milleti varlığına biçilen kefeni son anda yırtıp atmıştır. Fethullahçı Terör Örgütü devleti ur gibi sarmıştır. Medyadan eğitime, sağlıktan adalete, yargıdan emniyete, TSK’dan sivil toplum kuruluşlarına kadar her yere çöreklenmişlerdir. Hain ve hasmane emeller yıllarca din kisvesi altında üremiş, himmet ve hidayet adıyla kuytu köşelerde gizlenmiş, güçlenip ortaya çıkmak için uygun zaman ve semin kollamıştır. Manevi duyguları sömüren takiyye ustaları aslında direkt kiliseye hizmetkarlık yapmışlar, oradan emir ve icazet almışlardır. Bu kapsamda dinler arası diyalog uydurmasının projelendirilip senelerdir servis ve propagandasının yapılması da boşuna değildir. Erzurumlu bir vaiz Türkiye düşmanlığı konusunda eğitilmiş, FETÖ’cü hainler yıllar içerisinde Türk devletinin içerisinde özenle taşınmıştır. Türk milleti varlığına biçilen kefeni son anda yırtıp atmıştır. Türkiye’yle hesabı olan çevreler terörist başı olan Gülen’in elinde tutmuşlardır. Türk tarihinde nice darbe denemeleri vardır ve yaşanmıştır. Ama hiçbiri 15 Temmuz gibi olmamıştır. Bize göre 15 Temmuz bir işgal teşebbüsüdür” diye konuştu.

DARBE GİRİŞİMİNİN ARKASINDAKİ DIŞ UNSURLAR
Devlet Bahçeli’nin hedefinde Fetullahçı terör örgütünün darbe girişimine destek veren dış unsurlar da vardı. Darbe girişimine ne Avrupa’nın ne de ABD’nin kesin bir dille tepki göstermediğini ifade eden Bahçeli, “Hainlerin ardında CIA ve Pentagon duruyorsa, karşımızda çok ciddi bir sorun var demektir. ABD, 15 Temmuz’un içindeyse ve İncirlik üzerinden devreye girmiş ise bunun doğal sonucu olarak iki ülke arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi vahim düzeyde hasar görecektir” ifadelerini kullandı.
Bahçeli, yargılama süreçte kurunun yanında yaşın da yanmaması için dikkatli olunması gerektiğini de ifade ederek, “Hükümetten beklentim FETÖ terör örgütünün kökünü kuruturken suçluyla suçsuzu karıştırmamasıdır” dedi.
(İHA)