Günümüzde konut ya da işyeri duvar ve çatılarda sıkma köpük izolasyon yöntemi en fazla tercih edilen bir yöntemidir. Bu konuda doğru bilgi almak isterseniz https://www.gurpol.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Uygulanan yerlerde köpük sistemi hem tasarruf ve de uzun ömürlülük sağlamaktadır. Genel itibariyle bakıldığında çatı ve duvarlar için en doğru tercih köpük ile izolasyon sağlamaktır.

Yalıtım kapsamında kullanılan izocam cam yünü gibi yöntemler eski nesil ısı yalıtım ürünleridir. Bunun yerine artık Poliüretan sprey ısı yalıtım sistemleri kullanılmaktadır. Günümüzde Gürpol sprey poliüretan köpük uygulaması eski yada yeni tüm çatıların ters tavan ısı yalıtımlarında mertek arası izolasyonunda çatı zemin yalıtımlarında sorunsuz olarak kullanılmaktadır.

Isı yalıtımında her daim bilinmesi gereken hususların başında sıcaklık ve soğukluk terimleri gelmektedir. O yüzden bu kavramları açıklığa kavuşturmakta fayda görülmektedir. Soğukluk ve sıcaklık algılaması her zaman güvenilir değildir ve doğru sonuçlar vermeyebilir. Bazen soğuk cisimleri sıcak, sıcak cisimleri ise soğuk algılayabilmekteyiz. Bu güçlükleri önlemek için termodinamiğin sıfırıncı yasasından yararlanılmaktadır. Bu gibi durumlarda termodinamiğin sıfırıncı yasası, iki ayrı cismin yanına bir üçüncü cisim geldiğinde hepsinin ısıl dengede olmaları durumunda, kendi aralarında da dengede olduklarını belirtir. Fakat en olursa olsun bir ısı kaybı önlenmek istenilirse ortamda tutulması gerekiyor. Bunun içinde Gürpol sprey ısı yalıtım sistemleri konuya en güzel şekilde açıklık getirmektedir.

Isı geçişi, sıcaklık farkları nedeniyle oluşan ısı alışverişi olarak tanımlanabilir. Isı geçişi taşınım, iletim ve ışınım olmak üzere üç farklı şekilde gerçekleşmektedir. Konveksiyon ile ısı geçişi moleküllerin veya atomun uzun mesafeli hareketleri sonucu olan ısı geçişidir. Bu ısı iletimi katı maddelerde geçerli değildir, sadece akışkan malzemelerde geçerlidir. Kondüksiyon ile ısı geçişi bir cismi meydana getiren atomlar bulundukları

konumda gerçekleştirdikleri titreşimde birbirlerine çarpışmaları sonucu meydana gelen

enerji alıverişidir. Sıcak bölgedeki atomların kinetik enerjileri dolayısıyla titreşim hızları soğuk bölgedekinden fazladır. Bu durumda sıcak bölgedeki atomlar soğuk bölgedeki atomlara çarptığında sıcak bölgedekinin titreşim hızı düşerken soğuk bölgedekinin titreşim artar. Bu durumda sıcak bölgenin ısısı düşerken soğuk bölgenin ısısı yükselir. Bir yerde belli bölgeleri istenilen sıcaklıkta tutmanın en iyi yöntemi oranın ısı çıkışını engellemek gerekiyor. Bunun için Gürpol sprey ısı yalıtım sistemleri ile ne tür uygulama yapılacağı konusunda gerekli desteği almak gerekiyor.