MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP’li vekillerin tutuklanmasını eleştiren ve bu yöndeki kampanyaların başını çeken CHP’yi topa tuttu.
Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "PKK’nın siyasi maşası HDP milletvekilleri hakkında yapılan hukuki işlemler etrafında başlatılan karalama kampanyalarını Türk milleti ibretle izlemektedir. Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP’nin bu kampanyanın başını çekmesi ve bölücü hainlere destek için seferber olması siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. CHP’nin bölücülerin avukatlıklarına soyunması maruz görülemeyecektir. Seçilmişlerin terörle iç içe olması her şeyden önce millete ihanettir. Hukuk herkes için geçerlidir. Burada Kandil hukuku değil, Türkiye Cumhuriyeti hukuku geçerlidir. Hiç kimse unutmasın ki, tarihte Türkiye’ye ihanetin cezasız kaldığı görülmemiştir” dedi.
HDP’li vekillerin Meclis çalışmalarında yer almama kararını da değerlendiren MHP lideri, “PKK’nın siyasi uzantılarının siyasi çalışmalarını askıya almaları kendilerinin bileceği iştir. Meclis görevinin başındadır. Kimse onların yasını tutacak değildir” dedi.
(İHA)