MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki karşılamada 16 Türk devletini temsilen askerlerin yer almasıyla ilgili, "Merak ettiğim bir konu var, acaba Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir gün hangi kıyafetle sarayda görülecek" dedi.
Partisinin grup toplantısının ardından çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bahçeli, "Dünkü karşılama töreninde 16 Türk devletini temsilen asker figürleri dikkat çekti. Siz o karşılama görüntülerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Onun değerlendirilecek bir yönü olduğu kanaatinde değilim ama merak ettiğim bir konu var. Acaba Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir gün hangi kıyafetle sarayda görülecektir" yanıtını verdi.
"HDP’nin 2015 seçimlerine parti olarak katılma kararının AK Parti’ye yarayacağı iddialarına ne diyorsunuz?" sorusunu da cevaplayan Bahçeli, "Onlar birbirleriyle içiçe girmişler. Ne AK Parti’ye gitse bir mahsuru var, ne HDP’ye gitse bir mahsuru var" dedi.

"11’İN BAŞINA 1 KOYARSANIZ 111 OLUR"
Bir gazetecinin, "30 Mart seçimlerinde sandıkta milli irade hırsızlığı yapıldığı" iddialarını hatırlatarak, "Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz. İktidar partisi 2015 Genel Seçimlerine de benzer bir formülle gidebilir mi?" sorusu üzerine Bahçeli, "30 Mart seçimlerinde devletin imkanlarını kullanmaksızın kendi kaynaklarımıza dayalı olarak ilçe ilçe Türkiye’yi gezdik ve 305 yerde konuşma yaptık. Orada 3 önemli konuyu vatandaşlarımızla paylaştık. Birincisi sandığa gitmeleri, ikincisi hür iradeleriyle oylarını kullanmalarıdır, üçüncüsü de oylarına sahip çıkmalarıdır. Örnek olarak da söz gelimi 11’in başına 1 koysanız 111 olur dolayısıyla herhangi bir parti 100 oy fazla almış olur diye de uyarmıştık. Bir bildiğimiz vardı ki bunu yapmıştık. Şimdi aylar, yıllar geçti herkes bunu paylaşmaya çalışıyorum. Bunu gündeme taşıyan gazeteyi de tebrik ediyorum" cevabını verdi.
Emniyet İstihbarat Dairesi’nin eski Başkanı Sabri Uzun’un "MHP’li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu kaset skandallarını paralel yapının ürettiği" iddialarına ilişkin ise "Sabri Uzun, uzun konuşuyor" dedi.
(İHA)