Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn Kralı İsa Bin Salman El Khalifa’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan resmi törende Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Kral İsa Bin Salman El Khalifa’yı Külliye girişindeKİ protokol kapısında karşıladı. Erdoğan ve Kral El Khalifa’nın tören alanındaki yerini almasından sonra iki ülke milli marşlarının okundu. Kral El Khalifa Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı Türkçe “Merhaba asker” diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.
İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve El Khalifa merdivenlerde, Türkiye ve Bahreyn bayrakları önünde el sıkışarak, gazetecilere poz verdi. Erdoğan ve El Khalifa, törenin ardından baş başa gerçekleştirecekleri görüşmeye geçti.
Karşılama töreninde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.
(İHA)