Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin organ naklinde Avrupa’da ve dünyada ön sıralarda olduğunu söyledi.
Edirne’nin Havsa ilçesini ziyaret eden Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Organ naklinde Türkiye’nin Avrupa ve dünya standartlarında olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, “Türkiye organ naklinde Avrupa’da ve dünyada ön sıralarda, büyük başarıları olan bir ülkeyiz. Dolayısıyla bütün bu çalışmalar kapsamında çok hayalci operasyonlar yapıyoruz. Bu operasyonlarda hiç sorun olmayacak diye bir şeyimiz olursa kurtardıklarımızı bu anlamda kurtaramaz oluruz” dedi.
Yüz nakli olan ve hayatını kaybeden Naipyusuf köyü sakini Salih Üslün için ise Bakan Müezzinoğlu, “Söylenecek bir şey yok, sağlık sorunları olan bir kardeşimizdi, Allah rahmet eylesin diyorum” dedi.
Bakan Müezzinoğlu, “Dolayısıyla bizim organ naklindeki bilim kurumlarımız zaten çok titiz, zaten bakanlık olarak en çok sıkıntı yaşadığımız, organ nakline izin vermediğimiz birçok üniversite var, hastane var, özel sektör var. Bütün standartları ideal nokta taşımayan hiçbir yere, ideal kadrosu olmayan hiçbir yere organ nakli izni zaten vermiyoruz. Ama bu organ nakli yapan meslektaşlarımız, hekimlerimiz dünya standartlarında ve dünyada transfer talebi olan hekimlerimiz. Tabi ki reaksiyon, doku uyuşmazlığı bunlar da tıbbın bugün çözemediği sorunlar” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANI YETKİ İSTERSE, MİLLET HANGİ DÜZEYDE YETKİ VERİYORSA O DA O DÜZEYDE YETKİYİ KULLANACAKTIR”
Bakan Müezzinoğlu, bir basın mensubunun “Seçimlerden sonra Cumhurbaşkanının yetkileri nasıl olacak?” sorusuna, “Cumhurbaşkanı daha çok yetki istiyorsa, millette veriyorsa verir. Demokrasi buysa milli irade kayıtsız şartsız milletinse, millet hangi düzeyde yetki veriyorsa o da o düzeyde yetkiyi kullanacaktır” yanıtını verdi.
Bakan Müezzinoğlu, AK Parti İlçe Başkanlığı, Havsa Belediye Başkanlığı, yeni yapılan hastanede incelemelerde bulunurken, mevcut Devlet Hastanesi’ni de ziyaret etti. Kıraathaneye giderek vatandaşlarla el sıkışan Bakan Müezzinoğlu, Meriç ilçesine gitmek üzere Havsa’dan ayrıldı. Müezzinoğlu, iftar programı için Meriç ilçesinden Uzunköprü ilçesine geçecek. Bakan Müezzinoğlu’na Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve AK Parti İl Başkanı Rafet Sezen eşlik ediyor.
(İHA)