Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyüne gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, heyelan sonucu toprak altında kalan 10 kişinin kurtarılmasına yönelik çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü, ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştığını kaydetti.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile birlikte geldiği Şirvan ilçesinde göçük meydana gelen bakır madeni sahasında incelemelerde bulunduktan sonra basın toplantısı düzenledi. Bakan Akdağ, konuyu bütün teferruatı ile birlikte değerlendirdiklerini ve ailelerle uzunca bir görüşme yaptıklarını belirterek, “Hepsi devletimizin nasıl büyük bir gayretle meseleye müdahale ettiğinin farkındalar. Olay yerine de gittik. Tabi mümkün olduğunca hiç kimseye zarar vermeyecek alanlara giderek sahadaki çalışmaları da gördük. Şuanda Enerji Bakanlığı müsteşar yardımcımız sahada çalışıyorlar. Uzmanlar çalışıyor. Çok yoğun bir çalışma var. 24 saat esasıyla çalışılıyor. Teknik olarak göçük atındaki kardeşlerimize ulaşılmaya çalışılırken, öbür taraftan kardeşlerimizin güvenliğini azami dikkat edilerek çalışılmaya devam ediliyor” dedi.

“BAŞBAKANIN TALİMATIYLA BURADAYIM”
Ailelerin de görüşlerini aldıklarına dikkat çeken Bakan Akdağ, “Uzman değiller ama yakınlarının çıkarılması için talep içindeler. Sahaya birlikte gittik. Hepsinde şu kanaat var, ‘Burada teknik elemanlar yapılması gerekenleri en üst düzeyde gerçekleştiriyorlar.’ Uzman arkadaşlarımız bölgedeler. AFAD ve Sağlık Bakanlığının UMKE ekipleri bölgedeler. Bütün temennimiz arama çalışması yapan kardeşlerimizi de koruyarak, göçük altındaki kardeşlerimize ulaşmaktır. Sayın başbakanımızın talimatıyla buradayım. Bu malumatları sayın başbakanımıza da takdim edeceğim. Biz bölgeyi çok yakın olarak takip etmeye devam edeceğiz. Uzmanlarımız da çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmeye devam edecekler” diye konuştu.
Bakan Akdağ, gazetecilerin olayda ihmal olup olmadığına ilişkin sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Ben bu konuların uzmanı değilim. Buranın yönetimini takip etmek üzere hükümet adına buradayım. Gördüğüm şu gerçekten işini bilen insanlar. İyi bir planlamayla çalışıyorlar. Üst taraftaki yük azaltılmaya çalışılıyor. Aksi taktirde çalışanlar açısından başka problem çıkabilir.”
(İHA)