Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim üzerinde kara propaganda yapıldığını ve bunun sistematik bir karalama kampanyası olduğunu söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Yalova İl Teşkilatı Kadın Kolları Kongresi’ne katıldı. Eğitim üzerinde kara propaganda yapıldığını dile getiren Avcı, "Bunlar sebepsiz değil. Bunlar sistematik bir kampanya" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde belirli bir grubun gazete ve televizyonlar kanalıyla sistematik bir karalama kampanyası başlattığını dile getiren Avcı, "Pek çok alanda ciddi dezenformasyonla karşı karşıya kalıyoruz. Bundan sonra da kalmaya devam edeceğiz. Buna hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu kara propagandanın yoğunlaşacağı alanlardan birisi de eğitim alanı. Çünkü en çok bu alandaki birtakım tezgahların tekerine çomak soktuk. O yüzden gün geçmiyor ki malum yayın organlarında, televizyonlarında, gazetelerinde eğitimin çöktüğüne, milli eğitimin iflas ettiğine, eğitimin yaz boz tahtasına döndüğüne dair bir çok yorumlar görüyoruz. Bunlar sebepsiz değil. Bunlar sistematik bir kampanya. Belirli bir illimizde bir okulumuzun camı kırık diye haber yapılıyor ve arkasından eğitim ne halde, eğitim çöktü, Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere sahip çıkmıyor diye münferit olaylar üzerinden sistematik bir kampanya yürütülüyor. Oysa rakamlara baktığımızda şunu görüyoruz; son 13 yıl içerisinde eğitimde hangi değişkeni alırsanız alın, eğitimin her alanında cumhuriyet tarihini katlayan hamleler yapılmıştır. Eğitim son 13 yılda olumlu göstergeler itibarı ile 2’ye katlanmıştır" diye konuştu.
Konuşmanın ardından AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya çiçek takdim etti. Tek liste ile gidilen kongrede ise mevcut Başkan Melahat Yalçın yeniden başkanlığa seçildi.
(İHA)