Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ülke olarak birlik olduk, ayağa kalktık, darbecilere halk darbesi yaptık. Halkın gücünün tankın gücünden daha büyük olduğunu dosta düşmana gösterdik" dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mevlana Meydanı’nda milli irade nöbetinde Konyalılara hitap etti. 15 Temmuz’un Türkiye tarihi bakımından bir utanç gecesi olduğunu dile getiren Bozdağ, darbecilerin halkın korkacağını sandıklarını ama yanıldıklarını ifade etti.
Darbe girişimi ile Türkiye siyasetinin de birlik olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Ülkemiz tüm siyasi partileri ile darbeye hayır, demokrasiye evet dedi. Bu da bir ilk oldu. Medya hep beraber darbecilerin karşısında demokrasinin ve halkın sesi oldu. Sivil toplum örgütleri dimdik durdu. Hep beraber birlik olduk, ayağa kalktık. Darbecilere halk darbesi yaptık, halkın gücünün tankın gücünden daha büyük olduğunu dosta düşmana gösterdik. Siz darbeyi, darbecileri yendiniz, FETÖ’yü ve onun alçak uşaklarını yendiniz. Demokrasiye, iradenize, hürriyetinize, hukukumuza, Meclisimize, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümetimize sahip çıktınız. İlk defa bir darbe teşebbüsü karşısında görüş farklılıklarımızı bir kenara koyduk, bir olduk, iri olduk, diri olduk, birlikte Türkiye olduk ve hep beraber başardık. Bundan sonra da bir olduğumuz sürece aşamayacağımız engel, başaramayacağımız iş Allah’ın izniyle yoktur" diye konuştu.

"TARİHİ ADIMLAR ATILIYOR"
Fetullah Gülen veya başkalarının emir komutasındaki yeni bir kalkışma ihtimalini ortadan kaldırmak için de gereğini yaptıklarını belirten Bozdağ, "Belki bugünün sıcaklığı içerisinde bu tarihi adımları herkes göremeyebilir. Ama Türk demokrasi tarihi, siyasi tarihimiz bakımından, ordumuzun yeniden yapılandırılması bakımından son derece tarihi adımlar attık. 15 Temmuz 2016 bizim ordumuzun da kendi içine dönük sızmalara karşı korunaklı olmadığını bize öğretti" diye konuştu.
Bu yapıyla mücadele ederek her türlü hukuki adımla devletin içinden temizleyeceklerini kaydeden Bozdağ, "Yavrularımızı bu yapının içinden alalım. Üniversiteleri, liseleri kapandı ama evlerde, başka yerlerde olabilir. Bütün anne babalara sesleniyorum, yavrularınıza, torunlarınıza kıymayın. Yavrularınız için bunlara açılan bütün kapıları lütfen kapatalım. Demokrasiye siz sahip çıktıkça Allah’ın izniyle hiç kimse demokrasiyi kesintiye uğratmayı başaramayacaktır" dedi.
Milli irade nöbetinin 17. gününde Vali Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Hüsniye Erdoğan, Leyla Şahin Usta, Mehmet Babaoğlu, Abdullah Ağralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti İl Başkanı Musa Arat, ilçe belediye başkanları da hazır bulundu.
(İHA)