Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’nin meşrutiyetten bu yana müthiş bir demokrasi sancısı çektiğini belirterek, cumhurbaşkanının doğrudan halkın seçmesinin cumhuriyet tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Turizm Bakanı Ömer Çelik, mezun olduğu ilkokulda oyunu kullandı. Adana Valisi Mustafa Büyük ve AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile birlikte yıllar önce mezun olduğu Lütfiye Kısacık İlkokulu’na öğle saatlerinde gelen Çelik, oyunu 1080 numaralı sandıkta kullandı. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Çelik, “Kime kullandığımı merak etmiyorsunuz herhalde” diyerek espri yaptı. Türkiye’nin demokrasi tarihi açısından çok önemli bir gün olduğuna dikkat çeken Bakan Ömer Çelik, “Hepimiz buna şahitlik edip, buna katkı sunuyoruz. Bir bakıma tarihe tanıklık ediyoruz. Demokrasi mücadelemiz açısından yaklaşık meşrutiyetten bu yana en önemli devrimlerden birini gerçekleştiriyoruz. Cumhur ilk defa milletvekilleri vasıtası ile değil, doğrudan kendi cumhurbaşkanını seçiyor. Bu Türk tarihi açısından, bir hassa demokrasi tarihimiz açısından çok önemli bir gelişme. İnşallah vatandaşlarımızdan yoğun katılımı olacak. Neticeyi de en kısa sürede alacağız” ifadelerini kullandı.
Çelik, Türk demokrasisinin çok badireler atlattığının altını çizerek, Türkiye’nin meşrutiyetten bu yana müthiş bir demokrasi sancısı çektiğini belirtti. “Meşrutiyet’in ilanı, daha sonra çok partili hayata geçiş, daha sonra da AK Parti’nin kuruluşu. Bugün de cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçtiği bir seçimi yapıyor oluşumuz, bence en önemli dönüm noktalarından birini oluşturuyor Cumhuriyet tarihimiz açısından” diyen Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İnşallah yarın sabahtan itibaren, hepimiz 12. Cumhurbaşkanının kim olduğun hep beraber göreceğiz. Bu süreci de ülkemiz ve etrafımızdaki bütün bu olumsuzluklara, kaosa rağmen hepimiz görüyoruz istikrar ve barış içinde atlatıyoruz. Seçim kampanyası oldu. Birkaç ufak tefek olumsuzluk dışında Allah’a şükür bir olumsuzluk yaşanmadı. Herkes kampanyasını özgür bir şekilde yaptı. Vatandaşın önüne kendi tez ve projeleri ile çıktı. Şimdi söz milletindir. Millet kararını verir. Bir kere daha devletin nasıl yönetileceğini, ülkenin bekasının nasıl şekilleneceğini aziz milletimize soruyoruz. Aziz milletimiz bunun kararını verecek. Şimdi önceden milletvekilleri seçiyordu cumhurbaşkanını bugün doğrudan halk doğrudan seçiyor. Bu gelişme başlı başına bir devrimdir. Bu devrime öncülük yapan bir partinin mensubu olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz”.
Bakan Çelik, 10 yıl içerisinde Türk tarihine damgasını vuracak 100 yıllık gelişmelerin yaşandığını kaydederek, “Bunların çok önemlilerine hep beraber şahitlik ettik, hep beraber katkı sağladık. Bunların çok önemlilerinden bir tanesini daha gerçekleştiriyoruz. Gördüğünüz gibi barış içerisinde ufak tefek hadiseler haricinde sandık güvenliği tam olarak tesis edildi. Şu ana kadar herkes oyunu kullanmaya devam ediyor. Şimdiden hayırlı olsun. Aziz milletimiz ve devletimiz için hayırlı olsun” dedi.
(İHA)