Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “CHP eğer, ’Biz, bugüne kadar uyguladığımız politikadan vazgeçtik. Türkiye’deki bütün inançlara, düşüncelere, fikirlere saygılıyız. Biz bu ülkede yaşayan her insanın değerlerine saygılıyız’ derse o zaman AK Parti tabanından oy alma imkanına sahip olabilir” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan ‘Neler Oluyor’ Programına konuk oldu. Bakan Işık, sunuculuğunu TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın yaptığı programda, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
CHP’nin politikasını değiştirmek zorunda olduğunu ifade eden Işık, "İnsanlar fanidir; fikirler ve ilkeler kalıcıdır. CHP eğer, ’Biz, bugüne kadar uyguladığımız politikadan vazgeçtik. Türkiye’deki bütün inançlara, düşüncelere, fikirlere saygılıyız. Ülkenin geleneğine, örfüne, adetine saygılıyız. Jakoben bir anlayıştan vazgeçtik. Biz bu ülkede yaşayan her insanın değerlerine saygılıyız’ derse; o zaman AK Parti tabanından oy alma imkanına sahip olabilir. Biz hiçbir zaman seçmenin oyunun kendi cebimizde görmedik" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU-BAHÇELİ REZİL OLMAKTAN KORKTULAR"
Ekmeleddin İhsanoğlu ismiyle muhalefetin yenilgiyi peşinen kabul ettiğini, yarışı baştan kaybettiğini savunan Işık, "Sayın Kılıçdaroğlu, CHP’nin adayı olarak çıksa, partisinin genel seçiminde aldığı oya ulaşamaz. Aynı şey, Sayın Bahçeli için de böyle... Çıkıp da rezil olmaktan korktular. Bir şeyden daha korktular. Eğer siyaset kurumunun içinden bir aday gösterselerdi. Yani Sayın Derviş ve Sayın Akşener gibi... CHP’nin genel seçimde aldığı oy kadar oy alması; Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin bu işi götüremediği ve yeni isimlerin parti başına getirilmesi düşüncesi, başlarına bela olacaktı. Sayın Kılıçdaroğlu da, sayın Bahçeli de iki belayı aynı anda defetmek için ’çatı aday’ formülünü ortaya koydular ve apolitik bir ismi ortaya attılar. Muhalefetin maksimum oy hedefi yüzde 43,5 olarak görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

"ERDOĞAN İÇİN ZAMANI GELDİ"
Bakan Işık, beklentilerinin Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde olduğunu belirterek, "Eğer Sayın Başbakanımız, ’Ben göreve talip değilim; Başbakanlık görevime devam etmek istiyorum’ derse, bu çok çok büyük bir fedakarlık olur. Bunu bir defa yaptı 2007 yılında, ’Adayımız kardeşim Abdullah Gül’dür’ diyerek... Sayın Demirel o zaman, ’Hiçbir fani bu makamı reddedemez’ demişti. Ama Sayın Başbakan, kendi olma imkanı, hakkı ve fırsatı varken; ’Kardeşimiz Abdullah Gül adayımız’ dedi ve bugünkü Cumhurbaşkanımız seçildi. Eğer yine böyle bir sürpriz olursa, ters köşe olursa; bu Sayın Başbakanımızın ’çok büyük’ bir fedakarlığı olur. Artık zamanı geldi. Ümidimiz ve beklentimiz artık Başbakanımızın, cumhurbaşkanı adayı olması yönünde. Bu doğrultuda, partimiz kimi aday gösterecekse, onun için imza attık. Ben de o yönde imzamı attım" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ KADRO PARTİSİ, BİZDE EMANETÇİ OLMAZ"
AK Parti’nin Başbakan Erdoğan’dan sonra da yoluna güçlü bir şekilde devam edeceğinin altını çizen Işık, şöyle konuştu:
“Kendi güçleri ile iktidara alternatif olamayanlar, AK Parti içinde bir çatlama, kırılma, parçalanma bekliyorlar. Ama Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç, AK Parti’nin kurucuları... 40 yıllık siyaset arkadaşları... Kendi gelecekleri ile ilgili kararı, aralarında istişare eder ve verirler. Sayın Başbakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmeden karar vermez. Kendileri açısından ve aslolan ülke açısından en doğru kararı verirler. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Başbakanımız arasında fitne çıkarma çabasında olanlar, beyhude bir arayış içindedirler. AK Parti, Başbakanımız sonra da yoluna güçlü şekilde devam eder. Biz, bir kadro partisiyiz. Emanetçilik bizde olmaz. 1 oy fazla alalım diye de seçimleri erkene çekmeyiz."
(İHA)