Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çoruh Nehri Islah Projesi’ne ilişkin, “Hiçbir yerde böyle bir ıslah yapmadık. İnşallah muhteşem olacak” dedi.

Bayburt Belediyesini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çoruh Nehri Islah Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu, “Biraz önce baktık, gerçekten Türkiye’de şehir içerisinde gerdan olacak bir dere ıslahı yapıyoruz. Yani hiçbir yerde böyle bir ıslah yapmadık. İnşallah muhteşem olacak” dedi.

Nehir üzerinde tarihi mimariye yakışır bir köprü inşa edileceğini dile getiren Bakan Eroğlu, “Müteahhide de şehir içerisindeki bir köprünün hemen yapılması talimatını verdik. Köprü beton değil taş kaplama olacak. Tabanları andezit. Hatta korkulukları ferforje korkuluk yapıyoruz. Yani muhteşem bir şey olacak. Dolayısıyla hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bakan Eroğlu’na yapılan yatırımlardan ötürü teşekkür etti. Eroğlu’na ziyaretinde Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, DSİ Genel Müdürü Murat Acun, Orman Genel Müdürü Bekir Karaca, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Biliş, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İl Başkanı Fatih Yumak ve diğer ilgiler eşlik etti.

(Beşir Kelleci /İHA)