Ak Parti Kocaeli Teşkilatı tarafından düzenlenen 73. Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Sayın Cumhurbaşkanımız, katile katil dediği için en büyük ihanetin düğmesine basıldı ama Recep Tayyip Erdoğan ihanet hançerini elinde tutan eli havada yakaladı" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ak Parti Kocaeli Teşkilatı 73. Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Toplantıya Bakan Işık ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri ve tüm ilçe belediye başkanları katıldı. Toplantıda söz alan Bakan Fikri Işık, "Biz batı gibi çıkar endeksli değil değer endeksli dış politika yaptığımız için, Sayın Cumhurbaşkanımız, katile katil dediği için en büyük ihanetin düğmesine basıldı" dedi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Türkiye’de yeni bir rekoru kırıyouz. Üst üste girdiğimiz bütün seçimlerde büyük bir başarı elde ettik. Hem yerelde hem genelde. Önümüzdeki seçimde de ben büyük bir başarı kazanacağımıza inanıyorum. Ana muhalefet partisi en az 4-5 tane milletvekili çıkaracağız diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Daha kendi tabanına bile güven veremiyor. Atalarımızın bir sözü var. “Su uyur düşman uyumaz” diye bir söz var. Bizim kardeşliğimizi bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama biz kardeşliğimizin bozulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Karaosmanoğlu’nden sonra söz alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Ak Partinin kadroları olarak gerek teşkilatları, gerek yerel yöneticileri, gerek genel merkezi, gerekse iktidarı olarak bizler maraton koşucularıyız. Hedefimiz belli. Medeniyetimizin ihyası ve inşası, selamın ve barışın yine tekrar yayılması, ülkemizin muhasır medeniyetlerin üzerine çıkması hedefimiz. Bunun için maraton koşuyoruz. Ama Ak Parti olarak bu maratonu engelli koşuyoruz. Biz koşturdukça önümüze sürekli kural dışı engeller koyuluyor” dedi.
Paralel yapı ile mücadele konusuna değinen Bakan Işık, “Biz batı gibi çıkar endeksli değil değer endeksli dış politika yaptığımız için, Cumhurbaşkanımız, katile katil dediği için en büyük ihanetin düğmesine basıldı. Biz canımız, kardeşimiz dediğimiz insanların ihanetine uğradık. En büyük ihanetle biz malesef 2008’den sonra karşı karşıya kaldık. Meğer bunlar küresel güçler ile birlikte saf tutup bize ihanet etmişler. 2008 yılından sonra bu ihanet ortaya çıktı. Paralel yapı ilk hançeri cemaate sapladı. İkinci hançeri ise Ak Parti ve Türkiye’ye saplarken Recep Tayyip Erdoğan o eli havada yakalayıp hançeri elinden aldı. Hiç kimse 17-25 Aralık sürecini bize yolsuzlukla mücadele süreci diye yutturamaz. Eğer sen TÜBİTAK’tan yargıya, devletin her kademesini örgütleyip bununla ülkeye kumpas kurmaya kalkışırsan kimse bunu yolsuzlukla mücadele olarak algılamaz. Milletimiz bize 30 Mart’ta çok önemli bir mesaj verdi. Bu paralel yapının bütün Türkiye’den temizlenmesi milletimizin bize 30 Mart’ta verdiği mesajdır. Paralel yapının temizlenmesi konusunda kimsenin geri durmaya hakkı yoktur. En büyük ihaneti de TÜBİTAK’ın önemli birimlerinde örgütlenerek yapmışlar" diye konuştu.
Bakan Işık sözlerine şöyle devam etti: "Bizim amacımız hizmettir. Bunlar bizim amacımız da hizmet diyorlar. Peki sizin amacınız hizmet ise TÜBİTAK’ta kripto merkezinde ne işiniz var? Orada Temelli Bilimler Enstitüsü var. Orada kimse yok ama kripto merkezini ele geçirmişler. Ondan sonra da devletin Başbakanının, Cumhurbaşkanının, Anayasa Mahkemesi Başkanının, Bakanların telefonlarını dinlemişler. Bakın bir ülkenin Cumhurbaşkanını ve Başbakanını başka bir ülke ya dinler ya da dinletir. Bu böyledir. En çok dinlenen bakanda Milli Eğitim Bakanı değil, Enerji Bakanı. Şimdi soruyorum size bizim işimiz eğitim diyen bir yapı neden Anayasa Mahkemesi Başkanını, Cumhurbaşkanının en çok da Enerji Bakanını dinler? İşte biz bu yapının devletten tasfiye edilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapacağız. Bizim önümüze ne engel koyulduysa biz o engelleri teker teker aşmayı bildik."
"2013 Mayıs ayı Türkiye tarihinin en başarılı aylarından biridir. 3. Havalimanını ihalesi yapılmış, Nükleer Reaktörün ihalesi yapılmış birçok başarı elde edilmiş. Bunların üzerine Türkiye’ye 3-5 ağaç üzerinden bir operasyon yapılmak istendi. İlk 3 gün birçok genç galeyana geldi. Onların samimiyetine inanıyorum. Ama üçüncü günden sonra işin rengi değişti. Peki şimdi soruyorum. Madem derdiniz ağaçtı, Yalova’da o kadar ağaç kesilirken neredeydiniz? Mesele ağaç meselesi değil. Mesele Türkiye istiklal içinde giderse hedeflerini rahatlıkla yakalar. Türkiye bu hedefleri yakalarsa da dünya çıkar eksenli bir dünya olmaktan çıkar. Mesele bu. Onun için teşkilatlar olarak birbirimize daha sıkı sarılmak, daha güçlü olmak durumundayız. Hedefimiz büyük, yolumuz uzun, menzilimiz ince ve uzun, meşakkatli bir yoldayız. Ama inanıyoruz ki toplum ve ülke olarak yolun sonu aydınlık."
“Her türlü engellemelere rağmen 2014 yılı, yazılan senaryoya göre, Türkiye’nin en zor yılı olacaktı. 1 milyon 700 bin kardeşimizi hiç sıkıntı olmadan ülkemizde ağırlıyoruz. Ama bir Kobani bahanesiyle ülkeyi karıştırmaya kalktılar. Dedik ki hiç kimsenin bu ülkeyi karıştırmaya hakkı yoktur ve kamu düzeni de bu ülkenin olmazsa olmazıdır. Son olaylara bakarsanız, Fransa’da bir dergiye yapılan terör saldırısı. Biz teröre çok kurban vermiş bir ülkeyiz. Onun için her türlü terörü lanetliyoruz ve terörün önüne sıfat getirilmesine şiddetle karşıyız. Terör terördür, terörist teröristtir. Senin teröristin benim teröristim olmaz. Ama o teröre sıfat takıp Türkiye’nin aleyhinde kullanmak isteyenlerin oyununu Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Fransa’daki yürüyüşe katılarak bozdu. Fakat bu birilerini fena halde rahatsız etti. Onlar Türkiye’nin bu yürüyüşe katılmayarak kendilerine malzeme vereceğini düşünüyordu. Türkiye terörü destekleyen ülke imajı vermek için bulunmaz bir ülkeydi onlar için. Fakat Başbakanımız bu oyunu bozdu. Ancak daha tehlikeli bir oyuna kalkıştılar. Türkiye’deki bir gazeteyi oyunlarına alet ettiler. Bakın hiçbir özgürlük hiç kimsenin kutsalına hakaret etme hakkı vermez. Hele ki hakaret edilen kainatın efendisi Peygamber efendimiz olursa bu hakkı kimse kendinde bulamaz. Ama yine de bizler sağduyu ile bütün bu oyunları bozuyoruz. Bizler yürüyüşümüzü hızlandırdıkça önümüzdeki engeller de artarak karşımıza geliyor”
“Dün Ekim ayı işsizlik rakamları açıklandı. Türkiye genç bir nüfusa sahip. Son 1 yılda iş hayatına katılan genç sayısı 1 milyon 929 bin, bu gençlerden 1 milyon 356 bin tanesine iş bulmuşuz. Çalışma hayatına katılan sayısı artınca işsizlik oranı da göreceli olarak artış gösteriyor tabi ki, ama göreceksiniz Türkiye istikrarını sürdürdükçe bu oranlar aşağı gelmeye devam edecek. Daha önce adeta batının uydusu konumunda olan ülkemiz, kendi eksenini oluşturduğu için eksen kayması muhabbeti yaşadık. Şu anda Türkiye’nin dış politikası Ankara’dan belirleniyor. Başka yerden değil. Şimdi yeni bir atılımın eşiğindeyiz. Bağımsız bir politika yürütebilmek için güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmalısınız. Güçlü bir silahlı kuvvetler için güçlü bir savunma sanayine sahip olmanız lazım. 2002’de kendi piyade tüfeğini bile yapamayan bir ülke konumundayken, şimdi kendi tüfeğimizi, kendi topumuzu kendi tankımızı, kendi gemimizi, kendi helikopterimizi, kendi füzemizi yapıyoruz. Şimdi kendi yer gözlem uydumuzu yaptık, kendi haberleşme uydumuzu yapıyoruz. 2023 yılında da kendi savaş uçağımızı yapmış olacağız. İnşallah 2020 yılından önce kendi yerli arabamızı da yapacağız ve dünya yollarına çıkaracağız. Türkiye’nin başta savunma sanayi olmak üzere kritik teknolojilerin her birinde dışa bağımlılığını minimize etmek için önümüzdeki dönemde önemli projeleri hayata geçireceğiz. Türkiye önümüzdeki dönemde teknoloji ve bilimin süper liginde yıldız bir oyuncu olacak” diye konuştu.
Önümüzdeki seçim sürecinden de bahseden Bakan Işık, “2015 seçimleri Türkiyemiz açısından son derece kritik bir seçim olacak. Ben teşkilatlarımıza bu seçimin öneminden bahsetmeye dahi gerek duymuyorum. İnanıyorum ki Türkiye bu seçimde yine Ak Parti’ye destek verecektir. Benim inancım Kocaeli’de 7 olan milletvekili sayımızı en az 8’e çıkaracağımız yönünde” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.
(İHA)