Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Esenyurt’ta 6 yaşındaki çocuğunu arabasının arkasına bağlayarak sürükleyen kadınla ilgili, “Kesinlikle tasvip edilecek bir şey değil” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Esenyurt’ta 6 yaşındaki çocuğunu okul servisini kaçırdığı için arabasının arkasına bağlayarak sürükleyen bilgisayar mühendisi kadın hakkında açıklama yaptı.

"Bu annenin eline bu çocuğun bırakılmasını doğru bulmuyoruz"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Dün haberi sosyal medya üzerinden görünce ben hemen danışmanlarıma ve il müdürümüze talimat verdim. Arkadaşlarımız hemen olaya müdahil oldular, savcılıkla birlikte çocuğu kurumumuza aldık. Dün psikologlarımız çocuğumuzla ilgilendiler, çok korkmuştu evladımız tabi büyük bir travma yaşadığı için. Şu anda devlet koruması altında, bizim güvenli ellerimizde. Çocuğumuz için en iyi kararı hep birlikte vereceğiz. Babasıyla görüşülecek ve en doğru kararı vereceğiz. Arkadaşlar bu annenin yaptığı kesinlikle çok yanlış. Kesinlikle tasvip edilecek bir şey değil bu annenin eline bu çocuğun bırakılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

"Çocuğumuzun çalışmaması için de ailemizle konuştuk"
Kaldırımda uyurken çekilen fotoğrafıyla gündeme gelen Suriyeli Suad Elcasi hakkında da konuşan Bakan Kaya, “Suat evladımız Suriyeli mendil satarak ailesine katkıda bulunmak isteyen bir evladımız onu da gördük çok üzüldük, çocuğumuzu bulduk. Ailesini bulduk bir de kardeşi var çocuğumuza hemen sosyal, ekonomik destek verdik. Aileyle ilgileniyoruz biz 3 milyon Suriyeliye kapısını açmış onlara gerçekten çok büyük imkanlar vermiş büyük bir aileyiz Türkiye olarak. Asla Suriyeli çocukların bu şekilde sokaklarda kalmasına göz yumamayız. Çocuk yaşta çocuğumuzun çalıştırılmasının ne kadar yanlış olduğunu da anlattık. Ekonomik olarak aileye desteğimizi sürdürüyoruz. Çocuğumuzun çalışmaması için de ailemizle konuştuk” ifadelerini kullandı.
(İHA)