Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Van’da yaşanan terör saldırısı için, “Bu teröristlere destek veren kim varsa, onlar kadar alçaktır. Bütün bu hainliklerine ve cinayetlerine ortaktır” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kurban Bayramı’nın ilk gününde 11 Mayıs günü geçici görevle gittiği Şırnak’ta terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olan Samsunlu 23 yaşındaki polis memuru Ersan Gürpınar’ın ailesinin evine bayramlaşmaya gitti. Bakan Kılıç, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılmış mektubu şehit babası Yılmaz Gürpınar’a takdim etti. Acılı aileye başsağlığı dileyen Bakan Kılıç, daha sonra da ailenin bayramını kutladı.

“Bu teröristlere destek veren kim varsa, onlar kadar alçaktır”
Ziyaret çıkışı Van’da yaşanan terör olayları nedeniyle açıklamalarda bulunan Bakan Akif Çağatay Kılıç, “Bu ülkenin hiçbir şekilde bir unsuru olmayan, bu milletle hiçbir bağlantısı olmayan hainler ve teröristler yine iş başındalar. Bugün Kurban Bayramı’nın 1. günü. İnananlar, Kurban Bayramı vecibesini yerine getirmek üzere sabah Bayram Namazı’ndan sonra kurbanlarını kesmek üzere bir araya geliyorlar. Bu hain terör örgütü daha önce de Genel Başkan Yardımcımız Mehdi Eker’in aile kabristanlığı içerisine bir patlayıcı düzenek yerleştirmişti. Bugün de sabah Van’da hain, kara yüzünü, bu devlete ve millete olan hıncını terör şebekesi göstermiştir. 48 yaralımız var. 46’sı sivil ikisi de polis. Saldırı Van’daki il teşkilatımızın yakınlarında olduğunda bilgiler var. Burada terörün hedefi, milletimizin kardeşliğini, birliğini-beraberliğini, geleceğe olan yürüyüşümüzü çekemeyenler, istemeyenler, güçlü Türkiye’yi istemeyenler, milletiyle devletiyle bir araya gelmiş olan bir Türkiye istemeyenler ve bunların taşeronları bu saldırı yaptı. Bunların uluslararası uzantıları da var. FETÖ terör örgütü ile bölücü terör örgütleri artık işbirliği içerisinde. Bunların tek amacı Türkiye’de olumsuzluk ve terör yaşatmaktır. Hala bunlara müsamaha gösteren varsa ben onlara şaşıyorum. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde teröriste müsamaha gösterilmez. Terörist teröristtir. Şu anda güvenlik güçlerimiz, gerçekten fedakarca mücadele ediyor. Biz siyaset olarak, sivil vatandaşlarımızla beraber, mülki idaremizle beraber el ele kol kola mücadele içerisindeyiz. Asla ve asla bundan geri durmayacağız. Bu teröristlere destek veren kim varsa, onlar kadar alçaktır. Her kim bunlara en ufak bir destek veriyorsa, onlar kadar alçaktır. Bütün bu hainliklerine ve cinayetlerine ortaktır. Herkes aklını başına alsın” diye konuştu.

“Hangi ine girerlerse girsinler, o inlerden sökülüp atılacaklar”
Terörle mücadele hakkında oldukça kararlı olduklarının altını çizen Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar, başbakanımızın ortaya koyduğu duruş açıktır. Partimizin ve hükümetimizin duruşu bellidir. Bunlar sonuna kadar nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hangi ine girerlerse girsinler, o inlerden sökülüp atılacaklar. Bu noktada milletimizin içi rahat olsun. Biz bu yola başımızı koyduk. Bu yolda gece-gündüz demeden yürüyeceğiz. Hepsini ülkemizden söküp, atıp bertaraf edeceğiz.”
Ziyarete, ayrıca AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz da katıldı.
(İHA)