Evet herkes güzel görünmek ister, güzel bir cilt, canlı bakışlar, kırışıksız bir yüz gibi… Herkes birbirinin kopyası gibi olmuş… Ama istediğiniz güzelliğin sırrı geçmişte saklı ve oldukça kolay ve erişilebilir olsaydı ne yapardınız?

Sizi daha fazla meraklandırmak istemiyoruz, günümüzün en pahalı kremlerinden, en modern uygulamalarından bile daha basit ve ucuz bir yöntem arıyorsanız size, Osmanlı saray kadınlarının güzellik sırrı olan keseyi öneriyoruz. 

Yanlış duymadınız, hani ananenizin yada babaannenizin evinde her daim olan, belki de bir çok genç kızın halen daha çeyizinde olan kese ve özellikle ipek kese, günümüzün doğal peeling yöntemleri arasında doktorlar tarafından tercih edilen bir mucize. 

Kesenin faydaları hakkında bir çok araştırma yapılmış durumda ve geçmişten gelen güzellik ve şifa kaynağı hakkında bilgi vermek gerekirse en bilinen özelliği, ciltte ki ölü derileri uzaklaştırarak, parlak ve yeni bir cilde kavuşmanızı sağlamasıdır. Böylelikle taze cilt, ışıl ışıl parlarken sizi hem arınmış hem de yenilenmiş hissettirecektir.

Diğer faydaları arasında, kese kan dolaşımını hızlandırır, yüze kese yapıldığında akne ve sivilce gibi sorunların giderilmesinde faydalı olur. 

En çok sorulan sorulardan birisi de en iyi kir çıkaran kese hangisidir, yada hangi keseyi tercih etmeliyiz gibi sorular olmaktadır. Bu soruların yanıtları için bazı ön şartlar gerekir, ilk olarak en iyi kir çıkaran kese herkesçe kabul görmüş olan ipek kesedir. İpek kese, nemi cildinizde tutarak, sahip olduğu özel lif yapısı ve dokuma tekniğiyle hem cildiniz de ki ölü derileri atmada işlev görecek, hem de cildiniz de ki nemi tutarak, minik kırışıklıkların olmasını engelleyecektir.

Hangi kese tercih edilmesi sorusuna yanıt ise biraz cildiniz ile alakalıdır, eğer cildiniz kalın ve sert ise o zaman kalın kese tercih etmeniz gerekir, cilt tipinize göre ince, orta ve kalın kese tercih edebilirsiniz. Kese konusunda dikkat edilmesi gereken bir konu ise, kesenin kaç günde bir yapılacağı ve kesenin nasıl yapılacağı konusudur. 

Kese yapmak için hamamların tercih edilme nedeni, hamamın göbek taşında yüksek sıcaklıkta 15-20 dakika kadar uzanıldığında ciltteki gözeneklerin açılması sonrasında ölü derilerin kolayca çıkmasından ötürüdür. Eğer hamam da ki gibi evinizde kese yapmak istiyorsanız duşa girdiğiniz de dayanabileceğiniz en yüksek sıcaklıktaki suyun altında 15-20 dakika kadar beklemeniz gerekmekte. Böylece ciltteki gözenekler iyice açılmış olacak ve aynı hamamlarda ki gibi kese yaparak ölü derilerinizden arınmış olacaksınız.

Kese yaptıktan sonra 21 gün sonra tekrardan kese yapabilirsiniz, fazla yaptığınız takdirde cildinizde kızarıklık ve tahriş yapma şansınız bulunmakta. 

Kese hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için blog sitemizi ve birbirinden güzel kese ve kese ürünleri satın almak için online kese alışveriş sitemiz olan Keseburada.com’u ziyaret edebilirsiniz