Çünkü ceza davalarında çıkacak sonuç aleyhinize olursa özgürlüğünüz kısıtlanacak ve hapse girme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaksınızdır. Bu sebeple ceza avukatı vasıtasıyla hukuki danışmanlık veya avukatlık hizmeti almanız gerekmektedir. Çünkü özgürlüğünüz değerlidir.

Her alanda olduğu gibi ceza avukatı seçimi de önemlidir. Ceza hukuku diğer hukuk alanlarına göre çok daha fazla özel ve hassas bir alandır. Çünkü doğrudan kişi hürriyeti ve adli siciliniz ile ilgilidir. Bu sebeple ceza avukatı arıyorken dikkatli olunmalı ve özenle seçilmelidir. Zira dilekçe, sözlü yargılama veya maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasında yapılacak küçük bir eksiklik ileride hapse girmenize veya ağır para cezaları ödemenize sebep olabilir. Bu nedenle en iyi ceza avukatı ile çalışmanız çok önemlidir.

Ceza avukatı; insan yaralama, insan öldürme, uyuşturucu kullanma, uyuşturucu ticareti, sosyal medya ve internet üzerinden hakaret, şantaj, rüşvet, özel hayatın gizliliğini ihlal, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, tefecilik, tehdit, hürriyetten alıkoyma, zimmet, iftira, görevi kötüye kullan gibi Türk Ceza Kanunu’nda yer alan suç tiplerine bakan avukattır. Ceza avukatının ihtisas ve dava ağırlığının ceza davaları olmasına özellikle bakılmalıdır. Ceza avukatı söz konusu suçları doğru tespit etmeli ve hangi adımları atacağını çok iyi bilmeli, sizi anlamalıdır.

Ceza Avukatı Ankara

Ceza davaları; soruşturma ve kovuşturma aşaması olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Soruşturma aşaması Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülürken, kovuşturma aşaması ceza mahkemeleri tarafından yürütülür. Soruşturma evresi iddianamenin düzenlenmesi ile son bulur ve kovuşturma evresi başlar. Kovuşturma yani yargılama evresi ise cezanın kesinleşmesi sürecini kapsar. Yani ceza mahkemesinin karar vermesi, istinaf ve temyiz süreçlerinin tamamını bünyesinde barındırır.

Ceza avukatı ankara; müvekkilleri ile özel vekalet ilişkisi kurduktan itibaren, soruşturma, kovuşturma, istinaf ve temyiz aşamalarında ceza avukatı hizmeti verir. Yani ceza davanızı başından sonuna kadar titizlik ve profesyonellik ile yürütür. Zira ceza davalarında yapılan hatalı bir işlemin telafisi mümkün değildir.

Ceza avukatı ankara ile çalışmadan önce avukatın bu konuda tecrübeleri, birikim ve yürüttüğü ceza davalarında başarıları dikkate alınmalıdır. Aynı şekilde güncel ceza mevzuatını bilen, emek veren ve dinamik ceza avukatı ankara ile çalışmanız önemlidir. 

Ceza davasında soruşturma ve kovuşturma evrelerinde; hızlı, etkili, sonuna yönelik, etkili çözüm üretebilen, dürüst ve emek veren ceza avukatı ankara ile çalışmanız sizlerin menfaatine olacaktır. Bu şekilde sanıksanız beraat almanıza, katılan iseniz sanığın hak ettiği en ağır ceza alması sağlanacaktır. Ceza avukatı ankara; sanık veya katılan vekili olarak haklarınızı ve hürriyetlerinizi savunarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını sağlar.

Ağır Ceza Avukatı

Ağır ceza avukatı; ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren ceza davalarında bilgi ve tecrübesi olan avukattır. Ağır ceza avukatı, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ve yönetmelikler başta olmak üzere ceza hukuku üzerine tüm mevzuata hakimdir.

Ağır ceza avukatı, soruşturma evresinde gözaltı sürecinden başlayarak, Sulh Ceza Hakimliği sorgusu, tutuklama, tutuklamaya itiraz, iddianamenin değerlendirilmesi ve kabulü süreci, Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanma, Bölge Adliye Mahkemesi istinaf ve Yargıtay temyiz sürecine hukuki destek ve avukatlık hizmeti sağlar.

Ağır ceza davaları cezaların yüksek olduğu, önemli davalardır. Bu nedenle Ağır Ceza Mahkemelerinde görülür. Ağır Ceza Mahkemeleri 1 başkan, 2 üye ve 1 savcıdan oluşur. 

Ağır ceza davaları son derece büyük titizlikle yürütülmesi gereken davalardır. Ağır ceza avukatı tarafından yürütülmedi takdir de yıllarca hapiste yatma durumu ile karşılaşabilirsiniz. 

Kadim Hukuk ve Danışmanlık ceza davalarında tüm hukuki süreci dikkate alarak; dilekçe verilmesi aşamasından, sözlü savunma, istinaf ve temyiz süreçleri aşamalarına kadar tüm süreci özen ve titizlik ile gerçekleştirir. Ankara ceza avukatı tavsiye edilecekler listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Ankara ceza avukatı; katılan ve sanık müvekkillerine savcılık ve yargılamanın her aşamasında tecrübe ve profesyonellikle avukatlık hizmeti vermektedir.