İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tendürek Dağı bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen geçici köy korucuları İhsan Taş, Muzaffer Aladağ ve Mehmet Aladağ’ın ailelerini ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundu.
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Vali İbrahim Taşyapan ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile Çaldıran ilçesine bağlı Yaşkütük köyüne geçen Bakan Soylu, Tendürek Dağı bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen geçici köy korucuları İhsan Taş, Muzaffer Aladağ ve Mehmet Aladağın ailelerini ziyaret etti. Soylu, acılı ailelere taziye dileklerini iletti.
Türkiye’nin coğrafi konum itibariyle önemli bir merkezde olduğunu ifade eden Soylu, "Dünya var olduğu günden bu güne kadar muhakkak yanlışlıklar olmuştur. Muhakkak, içimize fesat, fitne düşürmeye, bizi birbirimizden ayırmaya çalışan olmuştur. Eğer bu topraklarda, bulunduğumuz coğrafyada bir değer olmasaydı, biliniz ki bunları yaşamamış olurduk. Bu toprakların üzerinde bir hesap olmamış olsaydı, biliniz ki bunları yaşamamış olurduk. Bu topraklar, bir eli Orta Asya’da, bir eli Kafkasya’da, bir eli Balkanlarda, bir eli Ortadoğu’da, bir eli buradan Afrika’ya uzanan, bir eli Avrupa’yla olan bir anlayış olmasaydı, dönüp tarafımıza kimse bakmazdı. Bir hesabın içindeyiz bunu biliyoruz. Bu hesabın ilk hedefi birlik ve beraberliğimizdir, Çanakkale’de ortaya koyduğumuz ve bu toprağın, milletin namusuna el atmaya karşı birlikte mücadele gücümüzü azaltmaktır bunu biliyoruz" dedi.
İstiklal ve Çanakkale mücadelelerini hep birlikte verildiğinin altını çizen Soylu, "Birbirimizden hiç ayrılmadık. Onlar ayırmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar ama İstiklal ve Çanakkale mücadelemizi hep birlikte verdik. Türkiye, en önemli enerji geçiş güzergâhıdır. Ele geçirmek istiyorlar. Bu Anadolu coğrafyası, bilmenizi isterim ki etrafımızdaki coğrafyaya en sükûnetle gidilecek yoldur. Onu ele geçirmek istiyorlar. Anadolu coğrafyasının genç nüfusu, bizim doğumuza ve batıya karşı en önemli üstünlüğümüzdür, onu azaltmaya çalışıyorlar. Moralimizi bozmak, ülkemizin istikametini başka bir tarafa çevirebilmek ve bizi kendi iç meselelerimizle uğraşır hale getirmek istiyorlar ve bunu el birliğiyle yapmaya çalışıyorlar. Biz birbirimizle daha çok kucaklaşmalı, birbirimizin dilini çok daha iyi anlamalı, birbirimize sırtımızı vermeli, zenginleşmeli, özgürleşmeli ve hedeflerimize varmalıyız" diye konuştu.
15 Temmuz’da memlekette bir darbe geliştirmeye çalışıldığına dikkat çeken Soylu, “Türkiye’nin her yerinde insanlar buna karşı çıktı. Secdeye giden insanlarımız bizim için dualar etti. Bizi birbirimizden ayıramayacaklar. Diliniz dilimizdir. Hep beraber, bir Kürtün bir Türkle aynı bedende olduğu bir anlayışı yaşatmakla mükellefiz. Burada bir taraftan PKK, bir taraftan DAEŞ, diğer taraftan FETÖ. Hep birlikte memleketimizin huzuruna, güvenine, sükununa ve yükselmesine çullanmaya çalışıyorlar. Bilin ki muzaffer olan, demokrasi ve hukuku, birlik ve beraberliği, vatan birlikteliğini sağlayabilecek ve galip gelecek olan buradaki inançlı insanlardır. Birbirimize itimat edeceğiz, güveneceğiz, kol kola, omuz omuza olacağız" şeklinde konuştu.
Korucularla mesai arkadaşı olduklarını, onların sıkıntısının kendi sıkıntıları kabul ettiklerini anlatan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:
"Güvenlik kuvvetlerimiz, korucularımız hep birlikte bu ülkenin huzurundan, sükunundan, emniyetinden sorumluyuz. Teröre karşı acımasız olacağız ama vatandaşımıza karşı aynı şekilde şefkatli olacağız. Farklılıklarımız, zenginliklerimizdir. Farklılıklarımızı rekabet ortamına taşımaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Partimizin, genel başkanımızın, Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın da talimatları budur. En yakınlarımızı kaybedebiliriz, kavrulabiliriz ama biliniz ki ne ile mücadele ettiğimizi hep beraber anlıyor, biliyor, sabrediyoruz. Gözyaşlarımız olacak, gönlümüz ağlayacak ama bunu bu ülkeye diz çökertmeye çalışanlara göstermeyeceğiz. Hiçbir endişenin içinde olmayın. Şehitlerimizin aileleri emanetimizdir. Yeni süreçler başlatacağız özellikle korucularımızla ilgili. Birlikte olacağız, beraber olacağız."
Konuşmaların ardından Bakan Soylu ve beraberindekiler Yaşkütük Karakolu’na geçerek, görev yapan askerlerle yemekte bir araya geldi. Askerlerle bir süre sohbet eden Soylu, daha sonra köyden ayrıldı.
(İHA)