Bingöl’de seçim heyecanı saat 08.00 itibariyle başladı. Seçim dolayısıyla Bingöl’de bulunan Bakan Yılmaz ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, sandık başına giderek oylarını kullandı.
Bingöl’de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 100. Yıl Ortaokul’unda bin 8 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanma işleminin ardından sandıkları gezen Bakan Yılmaz, sorumlulardan katılıma ilişkin bilgiler aldı. Daha sonra basın açıklaması yapan Bakan Yılmaz, tarihi bir seçim yaşandığını söyledi. Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçileceğini hatırlatan Bakan Yılmaz, “İlk defa cumhurbaşkanını halkımız doğrudan kendisi seçiyor. Geçmişte cumhurbaşkanlıkları seçimi çok farklı tartışmalara konu oluyordu. Bugün çok şükür huzur içerisinde insanlarımız gidip oylarını kullanıyorlar. Onların tercihine göre 12’inci cumhurbaşkanımız seçilmiş olacak. Ben ülkemiz için, milletimiz için, demokrasimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Özellikle vatandaşlık görevini yapan, katılım sağlayan gelip oyunu kullanan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Basın açıklamasının ardından okuldan ayrılan Bakan Yılmaz’ın, ildeki okulları inceleyeceği belirtildi.
Fatih İlköğretim Okulu’unda bin 169 nolu sandıkta oyunu kullanan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise “Önümüzdeki seçim sonuçlarıyla beraber, yeni bir Türkiye için hep beraber siyaset sayfasında yeni bir sayfa açmış olalım. Biz 90 yıllık bir statükonun ülkenin temel sorunlarını çözmediğini düşüyoruz” dedi.
(İHA)