Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İspanya’dan avukat olduğunu iddia eden bir kişi tarafından mektup alarak 15,7 milyon avroluk miras parasını alabileceğini bildiren mektuba ilişkin, “Benim ne İspanya’da ne de Türkiye’de böyle bir miras bırakabilecek her hangi bir akrabam bulunmamaktadır” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Malta Enerji ve Sağlık Bakanı Konrad Mizzi ile bir araya geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında yapılan görüşme sonrası Bakan Yıldız gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İspanya’dan avukat olduğunu iddia eden bir kişi tarafından mektup alarak 15,7 milyon Euro’luk miras parasını alabileceğini bildiren mektubun sorulması üzerine Bakan Yıldız, “İspanya’dan avukat olduğunu söyleyen bir şahıs 15,5 milyon avroluk bir mirası 3’te birini soy ismim Yıldız olması sebebiyle bana vermek istediğini bir yazıyla belirtmiş. Tabi biz bunu ciddiye almamız tabi ki söz konusu değil. Hatta İspanya barosundan araştırmasını istedik, böyle bir ismin bulunmadığını söylediler. Ben şunu net olarak biliyorum, benim ne İspanya’da ne de Türkiye’de böyle bir miras bırakabilecek her hangi bir akrabam bulunmamaktadır. Bu yüzden içimde farklı bir heyecan hissetmedim. Hatta ailem ile paylaşmadım, çünkü benim için sıradan bir konu, hak etmediği hiçbir kazancı alma niyeti olmayan bu şekli ile yetişebilen tüm insanlarımız olduğu gibi bende aynı şeyleri düşünüyorum. Benim yerimde kim olsa benzer şeyi yapardı diye düşünüyorum. Bu manada hiç birimizin de kalbinin oynamayacağını, niyetlerinin bozulmayacağını inanıyorum” diye konuştu.

"VERİLMİŞ BİR LİSANS YOK"
Bakan Yıldız, vatandaşlara da uyarıda bulunarak, “Piyasada, ister dolandırmak isteyenlerin isterse bir istismar aracı haline getirmek isteyenlerin kesinlikle yüz vermemeniz lazım” dedi.
Bir gazetecinin ‘10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde enerji alanında ek bir takım tedbirler alındı mı?’ sorusuna, “75 Kilometre saatte esen bir rüzgarın, fırtınanın hızının oluşturduğu bir yapıdan bahsetmiştik. Bunun alaya alınan kısımları olmuştu. Ama ben bütün gerçekleri kamuoyuna olduğu gibi paylaşıyorum. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu tarz bir fırtınanın oluşmayacağı kanaatindeyim. Her hangi bir aksaklıkta yaşanmayacak diye düşünüyorum. Bununla alakalı arkadaşlarımız hazırlıklarını yaptılar, gerek kamu ile alakalı gerekse özel sektörle alakalı” dedi.
‘Soma Holding’e EPDK’ dan termik santral izni verildi mi?’ Sorusuna Bakan Yıldız, “Soma A.Ş’ nin Merzifon civarındaki bir köprü işletmeciliği ile alakalı 306 megavatlık bir santral yapma gibi girişimi bulunmakta. Şuana kadar EPDK tarafından verilmiş bir lisans bulunmamaktadır” cevabını verdi.
(İHA)