Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2010 yılındaki KPSS’de soru çalarak memur olanların ihraç edileceğini açıkladı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Kurtulmuş, "2010 KPSS’de soruları çaldıkları ve bu şekilde devlet memuriyetine girdikleri tespit edilenler, devlet memuriyetinden ihraç edileceklerdir. Ancak 2010’daki KPSS ile girmiş olup yapılan soruşturmalar sonucunda gerçekten hakkıyla devlet memuriyetine girdiği tespit edilenlere ise hiçbir şey olmayacak" dedi.

Kurtulmuş, Kurtulmuş, kurulda 670 ve 671 sayılı kanun hükmünde kararnamelerin ele alındığını ifade etti. Başbakan Yardımcısı şöyle konuştu:
"Bakanlar Kurulu’nda iki kanun hükmünde kararname gündeme gelmiştir. Bunlardan biri olan 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de öncelikli olarak bazı bakanlıklarımız ve kurumlarımızdan gelen, kamu personeli olma vasfını yitirmesi gereken yani FETÖ’cü olduğu tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemedir. Dışişleri, Sahil Güvenlik, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere çeşitli kurumlardan gelen liste bugünkü KHK ile yayınlanarak yürürlüğe girecek ve bu listede ismi geçen FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedeceklerdir."
Kurtulmuş ayrıca, TİB’in kapatılarak bütün yetkilerinin BTK’ya devredildiğini ifade etti.
(İHA)