Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutulması, nasıl bir darbe anlayışıyla karşı karşıya olduğumuzu ortaya koyuyor” dedi.
HDP Grup Başkanvekili Baluken, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Baluken, Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını eleştirerek, “Bu saldırı, açık bir şekilde Kürt halkının siyasi iradesine yapılmış bir saldırıdır. Kürt halkının onuruna, benliğine, kimliğine yapılmış bir saldırıdır. Kesinlikle bu saldırı Kürt halkı tarafından demokratik direnişle boşa çıkarılacaktır. Biz bugüne kadar bu yanlışlıklara düşülmemesi için sayısız çağrılar yaptık” dedi. Baluken, şunları kaydetti:
“Eş başkanlarımızın gözaltına alınması, düşman hukukuyla ancak anlatılabilir. Ama sert kayaya çarptılar" diyen Bugün yine bir darbe anlayışıyla bu halkın iradesini kırabileceklerini sanıyorlarsa Kenan Evren’in pratiğini gözden geçirsinler. Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutulması nasıl bir darbe anlayışıyla karşı karşıya olduğumuzu ortaya koyuyor. Ha apolet takıp yanmışsın ha böyle. Sonuç aynıdır.”
(İHA)