MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, “Barzani’nin çocukluk hayali kesinlikle çocukluk hayali olarak kalacaktır. Eğer orada Türkmeneli’ni elimizden almak, Kerkük’ü farklı yerlere getirmek isteyen hainlere geçit verilmesini düşünenlerin 80 milyonu çiğnemeleri gerekiyor” dedi.

Bingöl’e gelen MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Ülkenin bir yılı aşkın süredir darbe girişimi ile meşgul olduğunu anımsatan Erdem, “Yaklaşık bir buçuk seneden beri özellikle hain darbe girişimi akşamından sonra terörle etkin olarak mücadele konusunda devlette gerekli adımları atmıştır. Biz bu anlamda her türlü darbeye her türlü teröre karşı bir parti olarak mücadelemizi sürdüreceğiz ve devletin yanında da yer alacağız” dedi.

“TERÖR VE İHANET ÜLKEMİZİN HER BİR YANINDA”

MHP’nin Kuzey Irak referandumu ile ilgili tavrının net olduğunu hatırlatan Erdem, “Vatan savunması hepimizin savunması bilhassa sözde o referandum dedikleri, Musul ve Kerkük’ten Türkmeneli’nin elimizden alınması, Türk olan topraklarımızın elden götürülmesi için oynanan senaryonun da son halkasında Milliyetçi Hareket Partisi gerekli uyarıları yapmıştır. Bu anlamda da devletin refleks göstereceğine ben inanıyorum. O bölgede yaşayan Türklerin sahipsiz olmadığını, soydaşlarımızın sahipsiz olmadığını, duyurmuş olalım. Ben Bingöl’de İstanbul’da olduğumdan daha da rahatım daha da güvendeyim. Hiçbir sıkıntı yok, hiçbir sorun yok içimde zerrede olsa bir kaygı oluşmadı. Buraya beni uğurlayanlar aman dikkat et, aman tedbir alsınlar, bu tarz söylemlerde bulundu. İşte terörün oluşturmaya çalıştığı tablo tam olarak bu. Güvenli bölgeler değil oralar tablosu oluşturulmaya çalışılıyor. Terör ve ihanet ülkemizin her bir yanında. Ben Bingöl’ü sadece bir demokrasi köprüsü olarak görüyorum. Bingöl’de gördüğüm o vatana millete sevda, beni derinden etkilemiştir” diye konuştu.

“HAİNLERİN 80 MİLYONU ÇİĞNEMELERİ GEREKİYOR”

Terörle mücadelenin aralıksız bir şekilde devam etmesi gerektiğini belirten Erdem, Barzani’nin Kürdistan hayalinin çocukluk hayali olarak kalacağını da ifade ederek, “Terörle mücadele yedi yirmi dört etkin olarak yapılması gerekiyor. Sadece PKK ile değil, FETÖ, DAEŞ ile değil hepsiyle yapılmalı. Devletin ve milletin güvenliğini tehdit eden unsurların tamamı bizim geleceğimizi tehdit ediyor. Referandum ile ilgili görüşlerimiz ortadadır. Biz bu referandumu tanımadığımız gibi bu konuyla ilgili devletin keskin çözümler alması gerektiğini, keskin önlemler alması gerektiğini düşünüyoruz. Barzani’nin çocukluk hayali kesinlikle çocukluk hayali olarak kalacaktır. Eğer orada Türkmeneli’ni elimizden almak, Kerkük’ü farklı yerlere getirmek isteyen hainlere geçit verilmesini düşünenlerin 80 milyonu çiğnemeleri gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

(Yılmaz Atar /İHA)