Başbakan Binali Yıldırım, "Hükümetimiz ülkemiz için doğru olan gerekli olan ne varsa yapıyor, yapmaya devam edecektir; merak etmeyin. Siz ülkemizin geleceğine inanmaya, yatırım yapmaya, yatırım yapanları finanse etmeye devam edin, ekonomiyi daha canlı tutun" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın başkanlığında bankacılık heyetini Çankaya Köşkünde kabul etti. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de hazır bulunduğu toplantıda bankacılık sektörü geniş bir katılımla temsil edildi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türkiye Bankalar Birliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın liderliğinde ve milletin karakterli duruşu sayesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısız hale getirildiğini belirterek, Başbakan Yıldırım’a teşekkür etti. Bankacılar demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve piyasa mekanizmasına dayanan güçlü bir devlet ve ekonomi geleneği olan Türkiye’nin küresel ve jeopolitik olmak üzere her türlü zorlukların üstesinden gelecek kaynaklara, tecrübeye ve yönetime sahip olduğunu belirtiler.
Küresel ekonomide büyümenin yavaşlamasına ve ticaret hacminin daralmasına rağmen Türkiye’nin kalkınmasını sürdürdüğünü, bunda istikrarı ve büyümeyi gözeten ekonomi politikası yaklaşımının önemli rol oynadığını belirten bankacılar, büyümenin hızlandırılmasına daha fazla katkı sağlamak için sorumluluklarının bilincinde olarak çalışmaya devam edeceklerini söylediler. Bankacılar, sektördeki büyümeye daha fazla destek olması için sektörün işleyişini ilgilendiren düzenlemelerde yapılmasını bekledikleri değişiklik önerilerini, iletişimin her zamankinden daha önemli olduğu hususuna da işaret ederek Başbakan Yıldırım’a sundular.

"EKONOMİYİ DAHA CANLI TUTUN"
Hükümetin Türkiye için doğru ve gerekli olan ne varsa yaptığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Yapmaya devam edecektir merak etmeyin. Siz ülkemizin geleceğine inanmaya, yatırım yapmaya, yatırım yapanları finanse etmeye devam edin, ekonomiyi daha canlı tutun" ifadelerini kullandı.
Türkiye ekonomisinin güçlü, makro dengeleri sağlam, siyasi istikrarın kalıcı ve bankacılık sektörünün sağlıklı olduğunu belirten Yıldırım, hain darbe girişimi sonrasında piyasaların kısa sürede toparlanmasına gerekli hassasiyeti ve çabayı gösteren bankacılık sektörüne teşekkür etti. Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin hak etmediği çok yönlü emelleri olan negatif bir algı operasyonunun tersine çevrilmesinde ülkesini ve milletini seven herkese sorumluluk ve görev düştüğünü, beklentileri iyileştirmenin en etkin yolunun korkuyu korkutmak olduğunu belirterek, kesintisiz ve daha yüksek hızda büyümenin gerekliliğine vurgu yaptı. Bu konunun birçok tarafı olduğunu, büyüme ve kalkınmanın artarak sürdürülmesi için konuya taraf her kesim ve sektör ile iletişimin esas olduğundan hareketle bankacılık sektörüne de çok önemli görevler düştüğünü söyleyen Yıldırım, "Memleketin bankalara ve finans kesimine şimdi daha fazla ihtiyacı var. Bankaların büyümesinin ve sağlıklı çalışmasının ön şartı da ekonominin büyümesidir" ifadelerini kullandı.

"KREDİ VERMEYE, EKONOMİK FAALİYETİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİN"
"Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla başta KOBİ’ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun, finansman imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olun, çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin" diyen Yıldırım, üretim ve yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm kesimleri sonuna kadar destekleyeceklerini, yüzde 3-4 düzeyindeki büyüme hızını yeterli bulmadıklarını, büyümeyi hızlandıracak her türlü önlemi almaya devam edeceklerini belirtti.
Yıldırım, büyüme hızının yeniden yüzde 5 düzeyine çıkmasını sağlayacaklarını vurgulayarak, "2017 yılı çok daha iyi olacak, daha güçlü olacağız, riskleri gözetirken fırsatları ıskalamayın, büyüme trenini kaçırmayın" dedi.
(İHA)