MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakanı uçakların uçtuğu 20-25 dakika sonra telefonla arayarak, kalkışmanın kabul edilemez olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında olduğumuzu, hükümetin faaliyetlerini destekleyeceğimizi ifade ettik" dedi.
MHP Lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, "Başbakan’a öneride bulunacak mısınız?" sorusuna, Başbakan’ın kendileriyle görüşmeyi planladığını ifade etti. Bahçeli, "Gündemin ne olduğunu sayın başbakan bilmektedir. Bazı önemli memleket meselelerinde görüşlerimizi sorarlarsa, bildiklerimiz, inandıklarımız doğrultusunda ülkemizin geleceği, huzuru, istikrarı için her şeyi söyleme hakkına sahibiz" ifadelerini kullandı.

"BEKLENTİMİZ YOK"
Cumhurbaşkanı’nın önemli bir konuda açıklama yapacağının hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Herhangi bir beklentimiz yok. Milli Güvenlik Kurulu, Türkiye’nin geçirdiği şu süreci, devlet olarak değerlendirme, geçmişle ilişkilendirme ders çıkarma olarak düşünülmelidir. Oluşacak tavsiyelere de Bakanlar Kurulu uyum sağlar ise, zannediyorum 15 Temmuz krizi, milletimizi bölmeden, birliğimizi bozmadan aşılmış olacaktır. Darbecilere de gerekli cezanın verilmesi sağlanacaktır" dedi.
Hükümetin faaliyetlerini destekleyeceklerini söylediklerini belirten Bahçeli, "Başbakanı uçakların uçtuğu 20-25 dakika sonra telefonla arayarak, kalkışmanın kabul edilemez olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında olduğumuzu, hükümetin faaliyetlerini destekleyeceğimizi ifade ettik. O sözümüz hala geçerli" açıklamasında bulundu.
(İHA)