Bakan Bozdağ’ın bir gün içerisinde Trabzon’da yoğun bir program gerçekleştirdiğini belirten Başkan Revi, “Sayın Bakanımızın Akçaabat, Çaykara, KTÜ, Adliye, Belediye ve son olarak İl Başkanlığımızı ziyareti oldu. Bu programların her birinde basın mensuplarına ayrı ayrı açıklamalarda bulunan Sayın Bakanımız Trabzon İstinaf Mahkemesiyle alakalı da son noktayı koymuş oldu. Kapanacak veya kapandı gibi iddialar vardı. Bu iddialar veya buna benzer beyanlar da Sayın Bakanımızın açıklamasıyla çürütülmüş oldu” dedi. 

KAPATILACAK DENİLMESİ ÇARPITMADIR 
Trabzon’daki İstinaf Mahkemesin de Başsavcının görevde olduğunu hatırlatan Başkan Revi, “Sayın Bakanımız özelikle altını çizdi. İstinaf Mahkemesinin Başsavcısı görevi başında, binası hazır durumda ve sadece atama kısmı kalmıştır. Hakim ve Savcı yetersizliğinden bu atamalar yapılmadı ve bu yüzden faaliyete geçilemedi. Fakat bir kısmı önümüzdeki yıl ve tamamen 2018 yılında İstinaf Mahkemesi faaliyete geçecektir. Kamuoyunun bu konuyla alakalı spekülasyonlara ve yalan beyanlara aldırış etmemesini özellikle rica ediyoruz. Trabzon’da İstinaf Mahkemesi kapatıldı demek Sayın Bakanımızın dediği gibi bir çarpıtmadır. Vatandaşlarımızın ve yargı camiasının bu hususta herhangi bir endişesi olmasın” şeklinde konuştu. 


TRABZON BÖLGENİN MERKEZİDİR 
Başkan Revi açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Trabzon’umuz Adli anlamda bölgenin merkezi haline gelmiştir. Adalet Bakanlığımızın 2016 yılında Araklı ve Of’ta Adalet Sarayı yapma planlaması vardır. Akçaabat ve Vakfıkebir’deki bu ihtiyaçla alakalı gerekli çalışmalara başlanmıştır, şehrimizdeki Adli anlamdaki eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Adalet Bakanlığımız ülke genelinde ve şehrimizde Yargı Reformuna önem vermekte ve bu konuda çalışmalarına özen göstermektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, bütün bakanlarımız ve milletvekillerimize teşekkür ediyor çalışmalarında Allah yar ve yardımcıları olsun diyorum.” 

BAKAN BOZDAĞ’DAN TEŞKİLATA ÖZEL İLGİ 
Adalet Bakanı Bozdağ’ın AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaretini de değerlendiren Başkan Revi, “Sayın Bakanımız yoğun programında teşkilat mensuplarımıza özel bir yer ayırdı. İlk olarak Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İlçe Başkanlarımız ve Belediye Başkanlarımızla bir araya geldi. Burada şehrimiz ve ülkemizle alakalı önemli açıklamalar yaparken 1 Kasım’daki 5-1’lik başarımızın 6-0 olması için de hem bizlere hem Trabzon’umuza çağrıda bulundu. Trabzon’un tarih içerisinde en büyük çalışmaları AK Parti hükümetiyle aldığını da hatırlatan Sayın Bakanımız Trabzon’a teşekkürümüzü hizmetlerimizle gerçekleştireceğimizi de özellikle belirtti. Bakanımız daha sonra İl Gençlik ve İl Kadın Kolları Başkanımızla bir araya geldi, onlarla sohbet etti. Bakanımıza bu anlamlı ve güzel ziyaretleri için kalben teşekkürlerimizi tekraren belirtiyoruz.” ifadelerini kullandı.