Tarih öncesi erkekler ve kadınlar, muhtemelen, dini veya eğlence amaçlı nedenlerle, doğanın seslerini taklit etmenin bir yolu olarak müzik yapmaya başladılar. Arkeologlar 35.000 yıldan daha eskiye dayanan flüt gibi birkaç ilkel enstrüman da bulmuş olsalar da şimdiye kadar kullanılan ilk müzik aletinin insan sesi olması muhtemeldir.

Onur can özcan akor, On binlerce akor, en sevdiğiniz şarkıların en doğru orjinal akor ve kolay ton akorları Repertuarlar, güncel akorlar, şarkı sözü, akor transpoze özellikleri için akorlar.com web sitesini ziyaret etmeniz yeterli.

Avrupa ve Asya antik müziği

Bir yazı sisteminin gelişmesiyle günümüzde olduğu gibi müzik bestelemek mümkün hale geldi. Çivi yazısı “alfabe” ile sunulan ilk yazılı müzik parçası Suriye'de bulundu ve tarihi muhtemelen 3400 yıl öncesine dayanıyor.

Araştırmalar, duvarlar, vazolar ve diğer nesneler üzerindeki çizimleri inceleyerek, örneğin Antik Yunan'da modern gaydalara benzer enstrümanların zaten var olduğu sonucuna vararak antik müzik hakkında daha fazla bilgi edinebildi. Bu yöntemle yaylı çalgıların (lir gibi) ve flütlerin (aulos) varlığını da keşfettiler. O döneme ait bazı yazılar da çok sesliliğin varlığını ileri sürmüştür.

Orta Çağ Müziği

Bu konuya ilgi hala o kadar canlı ki, birçok çağdaş topluluk ve koro, varlıklarını bu tür bir repertuara adamıştır. Ortaçağ müziği aslında YouTube'da ve akış platformlarında da oldukça popüler, bu tarihi tarzda popüler modern şarkıların kapaklarını bulmak alışılmadık bir şey değil!

Orta Çağ boyunca, polifoni, bugün hala kullandığımızın temelini oluşturan yeni bir notasyon sistemi ile birlikte çiçek açtı. O zamanlar, müzik çoğunlukla adanmışlıktı, ancak çoğunlukla aşk ve süvari hikayeleriyle ilgilenen laik bir akım da vardı. Ortaçağ müziğinde en popüler enstrümanlar flüt, lavta ve santur idi.

Rönesans'tan Klasik Müziğe

Rönesans sırasında besteciler, Barok müziğin daha sonra ne olacağının temellerini attılar. Kontrpuanın gelişimi ve özellikle kromatizmin kullanımı daha sonra Bach ve Vivaldi gibi Barok sanatçılara ilham verecekti. Ufuk beydemir akor bilgileri için akorlar.com sitemizi mutlaka ziyaret edin.

Opera ve Romantik müzik

XVIII yy’dan XX. yüzyılın başlarına kadar Mozart'tan Beethoven'a, Haydn'dan Schubert'e kadar birçok farklı besteci farklı formlar, melodik fikirler, yenilikçi armonik çözümler ve enstrümanlar denedi.

Bu Klasik dönem, bugün hala Opera olarak bilinen, müzik ve tiyatroyu karıştıran yepyeni bir şarkı formunun geliştirilmesini içeriyordu. 

Caz ve blues

Caz ve blues, daha önce Avrupa klasik müziğinin yaptığı gibi, diğer tüm çağdaş türler için önemli bir temel oluşturdu. Doğaçlamaya ve net bir çağrı-cevap yapısına dayanan caz şarkıları kısa sürede ana akımı ele geçirdi ve altmışlı yıllara kadar bebop gibi birçok farklı akım ve alt tür aracılığıyla sağlam kahramanlar olarak kaldı.

Rock ve pop müzik

Ellili yıllar boyunca bir devrim oldu: rock'n'roll ortaya çıktı ve müzik sahnesini patlattı. Doğrudan blues formundan kaynaklanan rock'n'roll büyük bir trend haline geldi ve kültür ve toplumun birçok farklı yönünü etkiledi. Cem karaca akor ve daha nice sanatçı akorları için akorlar.com sitemize bekliyoruz.

Elektronik müzik

Yeni teknolojilerin ve bilgisayarların gelişimi, sanatçıların müziğe tamamen farklı bir şekilde yaklaşmasını sağladı. Artık bir melodi bestelemek için bir enstrüman çalmak zorunda değillerdi, sadece bir parça yazılım veya elektronik bir cihaz kullanarak iletebilirlerdi.