Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı dünyasının teröre destek verdiğini ve darbelerin yanında yer aldığını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısında konuşan Erdoğan, “Maalesef Batı, teröre destek veriyor ve darbelerin yanında yer alıyor. Bunların canı bizim gibi yanmıyor. Ama bizim canımız yanıyor. Dost bildiklerimiz maalesef gidiyor darbecilerin teröristlerin yanında yer alıyor” dedi.

ALMAN MAKAMLARIN HAZIMSIZLIĞI
Erdoğan, Köln’deki mitinge video konferans yoluyla hitabını engelleyen Alman makamlarını da sert biçimde eleştirerek, “Pazar günü Almanya’daki mitingde Türkiye’den oraya video konferansla bağlanmamı hazmedemediler. Belediye, yerel mahkeme ‘hayır’ dedi anında. Anayasa Mahkemesi de ‘hayır’ kararı verdi. Sen ne kadar hızlıymışsın be. Geçmişte terör örgütü PKK’nın lider kadrosundakini konuşturuyorsun video konferansla" diye konuştu.

AVRUPA HAVALİMANLARINDAKİ ÇİRKİN REKLAMLAR
Erdoğan’ın gündeminde, bazı Avrupa havalimanlarına konulan kendisini hedef alan reklamlar da vardı. Cumhurbaşkanı, “Bazı Avrupa ülkeleri havaalanlarında ne yazık ki -Türkiye’ye gitmeyin, Türkiye’ye gidişiniz Erdoğan’ı güçlendirir- gibi reklamları koymaktadır. Bu nasıl demokrasidir. Ben askeri darbe ile işbaşına gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim. Halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım” dedi.

“ARKASINDA TÜRKİYE’NİN YÜKSELİŞİNİ HAZMEDEMEYEN MİHRAKLAR VAR”
Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz darbe girişiminin aktörleri içeride olan ama senaryosu dışarıda yazılmış bir darbe hareketi olduğunu ifade ederek, “Bu hareketin arkasında, Türkiye’nin yükselişini hazmedemeyen mihraklar var” dedi. Erdoğan, darbecilerin amacının Türkiye’yi dünyadan kopartmak, içine kapatmak olduğunun farkında olduklarını ama buna müsaade etmeyeceklerini de belirtti

DARBE GİRİŞİMİNİN İSTİHBARATININ ZAMANINDA ALINAMAMA SEBEBİ
Darbe girişiminin istihbaratının zamanında alınamama sebebini, FETÖ’nün önce ‘istihbarat teşkilatını çökertmesi’ olarak açıklayan Erdoğan, Türkiye’nin istihbarat ağını ve silahlı kuvvetlerini revize edeceğini dile getirdi.

YABANCI YATIRIMCILARA GÜVEN VERDİ
Yabancı yatırımcıların endişe etmemesi gerektiğini, Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin iyi durumda olduğunu, yatırımlarda da aksama yaşanmadığını belirtti.
(İHA)