BAYBURT (AA) - Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü, çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanacak.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluş günü olan 21 Şubat'ın, çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanacağını belirtti.

Kutlamaların 21 Şubat Salı günü sabah saat 10.00'da Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacağını kaydeden Memiş, töreninin ardından saat 10.30'da Taşhan'da Ulusal Ölçekli Karma Resim Sergisi açılışının yapılacağını, daha sonra Şehit Belediye Başkanı Hafız Süleyman Efendi'nin Ulu Cami yanında bulunan kabri ziyaret edileceğini belirtti.

Memiş, öğle namazı öncesi Ermeni mezalimi sırasında ve görevi başında şehit düşen vatandaşlar ile güvenlik görevlileri için Ulu Cami ve Yakutiye Camisi'nde Mevlid-i Şerif okutulacağını dile getirerek, şunları ifade etti:

"Kutlamalar kapsamında ayrıca Şair Zihni Kültür Merkezi'nde Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ethem Atnur tarafından, 'Tarihimizde Ermeni Meselesi' isimli konferans verilecek. Konferansın ardından saat 18.00'de öğretmenevinde düzenlenecek kurtuluş yemeği ile devam edecek olan program, Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ahşap Yakma Sanatı ve Bayburt Kalesi Minyatürü Sergisi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçıları Konseri ile sona erecek."