Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, memleketi Kahramanmaraş’ta, valilik bahçesinde hemşehrileriyle bayramlaştı.
Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, milletvekilleri, belediye başkanları ve protokol üyelerinin yer aldığı programda konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Bayramlar, barış ve huzur günleridir” dedi.
Van’da terör örgütü PKK tarafından yaptığı saldırıyı kınayan Kaynak, “Tam manasıyla hiçbir dinde, inançta, kutsal, ulvi değerde olmayan aşağılık bir hadise. Bayramlar, barış ve huzur günleridir. Biz İslam alemi olarak da bu bayramlarda bütün insanlara barış gelmesini dileyen dualar yaptık. Masum 48 insanımıza bir bombalı araç patlatılıyor. PKK terörü maalesef, bu hangi alakaya, hangi vicdana anlatmak mümkün? Bayram, coşku ve sevinç günleridir. Siz o coşku ve sevinç gününde böyle kitlesel bir kıyım yapacak bir eylem yapıyorsunuz. Ve hedefte de masum insanlar. Dolayısıyla bu örgütün ne kadar vahşi, insanlık dışı bir örgüt olduğunu, aslında derdinin Kürt kardeşimizin problemleri olduğu değil, başka şeyler olduğunu gösteriyor. 15 Temmuz’da yaşadığımız darbe girişiminden sonra 1 hafta sonra da bunlar nöbeti devraldılar. Biz hükümet ve parlamento olarak kararlıyız. Göreceğiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de hain ve terörist unsurları temizleme konusunda mücadelede başarıya ulaşacaktır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ardından AK Parti başta olmak üzere MHP ve CHP siyasi parti teşkilatını ziyarete ederek, bayramlaştı.
(İHA)