BBP Kırkağaç İlçe Başkanı Latif Narin, “Demirtaş milletimizin genelini kapsayan bir tutum sergiliyor, kendisini takdir ediyorum” dedi.
Genel Merkezlerinin aldığı karar doğrultusunda Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerini söyleyen BBP Kırkağaç İlçe Başkanı Latif Narin, “BBP üyelerinin ezici çoğunluğunun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceği kanaatindeyim. İnşallah memleketimiz için bu seçimler hayırlı olur. Ben ayrıca HDP adayı Selahattin Demirtaş’ın adaylık sürecine girmesinden sonra çok belirgin şekilde ve daha kapsayıcı, milletimizin geneline hitap eden bir üslup sergilediğini görüyor ve bunu takdir ediyorum. Özellikle Türk bayrağına gösterdiği saygı ve sevgi beyanlarına hayranlık duydum. Bu beyanları milletimizin birliğine, dirliğine yönelik ifadeler olduğunu sanıyor ve bu söylemlerin, eylem olarak da desteklenmesini HDP’den bekliyoruz. Demokrasimiz açısından Selahattin Demirtaş’ın aday olabilmesini bir kazanım olarak görüyorum.
Kim kazanırsa ülkemizin hayrına olmasını temenni ediyor ve adaylara başarılar diliyorum. BBP Türk milletinin ortak vicdanıdır. Alperenler vicdanlarını aklıyla yoğurur, en güzel şekilde karar verip oylarını kullanırlar. Türk siyasetindeki seviyenin seferberlik düzeyinde çalışılarak zirveye taşınmasının her bir neferin görevi olarak görüyoruz, itici dilin, ötekileştiriciliğin son bulmasını diliyorum” dedi.
(İHA)