Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik için müracaat edenlerin sayısının dün itibariyle 72 bin 900 olduğunu söyledi.
Balıkesir’in Gömeç ilçesinde bir zeytinyağı fabrikasının açılışına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Milli silahların 2018 yılında TSK’ya verileceğine değinen Bakan Yılmaz, “Her projemiz kendi yolunda, rayında ilerliyor. Bunların hepsinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kazandırılması yaklaşık 2018 yılı. 2018 yılına geldiğimizde hem denizaltımızı, hem çıkarma gemimizi, hem Anka’yı, Anka’nın silahlı versiyonunu silahlı kuvvetlerimiz için üretecek ve teslim edeceğiz. Şu anda TSK bölgenin en güçlü silahlı kuvvetleri. Dosta güven, düşmana caydırıcılık sağlıyor. Bundan sonra çok daha ileri götüreceğiz“ dedi.
Türkiye’nin caydırıcı gücü olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, “Hep şunu söyledik. Güneyde eşkıya var. Hukuka aykırı şekilde, silahlı bu eşkıya. Sınır tanımıyor. Bir ülkeden bir ülkeye geliyor. Ancak Türkiye’ye geldiğinde duruyorsa, harita üzerindeki çizgiye bakıp da bundan dolayı durmuyor, Türkiye’nin gücünden dolayı duruyor. Bu sınırın ötesine geçerse çok daha büyük zarara uğrayacağını düşünüyor. Gücümüzün en somut göstergesi Türk Silahlı Kuvvetleri’mizdir. TSK son 10 yılda teknolojik kabiliyet kazanmıştır. Eksik olan kabiliyetlerini kazandırmak için büyük bir mesafe ile projeler hayata geçecek. Bunlarda da büyük mesafe aldık. 2018 yılında bu projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

"MUHARİP UÇAĞIMIZ 100. YILDA UÇACAK"
Türkiye’nin muharip uçağını cumhuriyetin 100. yılında uçurmayı hedeflediklerini anlatan Bakan Yılmaz, “Muharip uçağımızın Allah nasip ederse cumhuriyetimizin 100. yılında ilk prototipini uçurmayı düşünüyoruz. O zaman başımız dik, alnımız açık şekilde, 77 milyon, ’Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyım’ demekten gurur duyacak. Kendi milli silahlarımız var. Yurt dışına muhtaç olmayacağız. Namerde muhtaç olmayacağız. Çok şey yapıldı, ancak bu yapılanların içinde en önemlisi bu millete özgüvenini kazandırmaktı. Özgüven de doğrudan kazandırılamaz. ’Bizden bir şey olmaz. Biz bir şey yapamayız’ diyenlere inat tankımızı da yaparız, topumuzu da yaparız, helikopterimizi de, uçağımızı da yaparız. Bu aşamada. 21. yüzyıl Türkiye’nin asrı olacak” dedi.
Savunma sanayisinin ihracattaki payından da bahseden Bakan Yılmaz şunları söyledi:
“1 milyar 600 bin doların üzerine çıktık. Geçen yıldan itibaren en fazla artış gösteren 3. sektör. Yüzde 18 gibi bir artış var. Daha fazla satıyoruz. Daha az alıyoruz. Biraz önce tarımda söylediğim gibi inşallah gelecek yıllarda çok daha iyisini yapacağız."

BEDELLİDE SON DURUM
Bedelli sayısını da açıklayan Bakan Yılmaz, “Bir de bedelli sayısını vereyim. Cuma günü en son 72 bin 900 idi. Bu, bedellide olan en yüksek sayıdır” dedi.
Bakan Yılmaz, daha sonra İzmir’e gitmek üzere karayolu ile Gömeç’ten ayrıldı.
(İHA)