Başbakan Binali Yıldırım, belediye başkan vekilleriyle biraraya geldi.
Başbakan Binali Yıldırım, belediye başkan vekilleri ile Çankaya Köşkünde bir araya geldi. Toplantıda, belediye başkanlarının göreve geldikleri günden itibaren geçen süre içerisinde bölgede yapılan çalışmalar değerlendirilirken, önümüzdeki süreçte yapılması planlanan çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunuldu. Çalışmalar ve bölgedeki sorunlar kapsamlı bir şekilde ele alınarak, yapılacak işlerde müdahale alanları tespit edildi. Belediye başkan vekillerine seslenen Başbakan Yıldırım, milletin birliği ve beraberliği için güvenlik görevlilerinin yoğun mücadele verdiği bölgede, belediye başkan vekillerine terör örgütünün tekelinin kırılması, birlik ve beraberliğin bekasına yönelik büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Yıldırım, bölgede terörün istismar alanlarının yok edilmesi, terör örgütünün baskısının ortadan kaldırılması ve kamu kaynaklarının yerinde kullanımının hedeflendiğini söyledi.

SORUNLARA İLİŞKİN BİLGİ VERDİLER
Toplantıda, belediye başkanları, görev bölgelerindeki sorunlara ilişkin bilgi verdiler. Belediyelerin borçları, temizlik, cadde ve sokakların bakım ve onarımı, araç-gereç eksiklikleri, kaçak yapılaşmalar, kentsel dönüşüm, içme suyu sıkıntısı, kanalizasyon, terörden zarar görmüş yapıların onarımı gibi sorunlara dikkat çeken belediye başkanları, çalışmalarında altyapı ve üstyapı çalışmalarına hız verdiklerini ifade ettiler.
Göreve geldikleri günden itibaren vatandaş odaklı, hizmet odaklı bir çalışma yürüttüklerini belirten belediye başkanları, vatandaşların hizmetten memnun olduğunu, yapılan çalışmaların vatandaşları yeni hizmetler konusunda umutlandırdığını, bu olumlu geri dönüşlerin de kendilerine bölgedeki çalışmalarda güç verdiğini söylediler.
Altyapı, su ve kanalizasyon sıkıntılarının belediyelerin önde gelen sorunları olduğuna vurgu yapan Başbakan Yıldırım, "Büyük tehditlere rağmen seve seve bu görevi üstlenmeyi kabul eden tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun" dedi.
(İHA)