Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ağustos’ta Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin, "Bu görüşmeyle birlikte bir çok şey rayına oturacaktır" dedi.
TRT’nin ortak yayınında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış politikaya da değindi. Rusya ile yaşanan uçak krizine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce bizim için birine bırak birine koş anlayışı yanlış. Rusya’ya mektup yazdık. Bu iki bölgede belirleyici ülkenin birbirinden ayrı yaşaması doğru değil. ’Bunu bir defa çözelim’ diyerek bu olayla ilgili üzüntülerimizi de ifade ettik. Süreci hızlandırdık. 9’unda bir araya geleceğiz. Görüşme hem siyasi, hem ekonomik, hem ticari olacak. Bu görüşmeyle birlikte günü birlik yapacağımız ziyaretle bir çok şey rayına oturacaktır. Suriye meselesi çok önemli. Sayın Putin ile bunu çok görüştük. Temenni odur ki burada verimli görüşme yaparsak Çin’de G20 zirvesinde bunları daha fazla netleştiririz" dedi.

"Bu şarlatanı bu kadar büyütmeye gerek yok"
Fetullah Gülen’e daha önce Türkiye’ye dönmesi konusunda çağrı yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu şarlatanı bu kadar büyütmeye gerek yok. Şu anda Türkiye’de fırsatı bulanlar kaçıyor. ’Ben dönmek istersem Türkiye’ye dönerim’ diyor. Ben ona çağrı yapmıştım. Türkiye’ye gel diye niye gelemedi. Güya beni zora sokmamak için gelememiş. Buna kinaye nazarıyla bakmak doğru olmaz. Ben orada vatandaşın tavrına bakarak bir şeyi gün yüzüne çıkaralım. ’O bize şah damarından daha yakın’ diyecek kadar sapkın bir yapı var. Orada olursa efsaneleşiyor. Buraya gelirse bir çok şey meydana çıkacak. Bunu yöneten bir üst akıldır demiştim. Burada bu üst akıl ki onun ne olduğunu içeriğini açıklamayı doğru bulmuyorum. Şu anda yine görevini yapıyor. Üst akıl onu kullanıyor. Dert güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Bizi bölmek istiyorlar. Bizi parçalamak için malzeme bu. Beslediler büyüttüler ülkemizin üzerine saldılar. Türkiye’de aileleri parçaladılar. Şu olayın çıkışı bizim için bir milattır" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan iptal edilen 2010 KPSS sınavına ilişkin de, "İptal edilen KPSS’da soruları çaldığı tespit edilenler ayıklanacak hak edenler kalmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.
(İHA)