AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Eğer 10 Ağustos’a bu millet teveccüh gösterir de Başbakanımızı cumhurbaşkanlığı noktasına taşırsa, bu milletin mazlumları, Menderes, Özal, Erbakan ve bu ülkede hakkı yenilen herkes ama herkes cumhurbaşkanı olacaktır” dedi.
Bir dizi ziyaret için Bartın’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Bartın Kültür Merkezinde Sivil Toplum Kuruluşlarına hitaben bir konuşma yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Soylu, yaptığı konuşmada, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olduğunda bu milletin mazlumları, Menderes, Özal, Erbakan, bu ülkede hakkı yenen herkes cumhurbaşkanı olacaktır" dedi.
Gazze’de yaşanan olaylara da değinen Soylu, “Masum insanların orada katledilmesini bugün bütün dünya seyrediyor. Onların kendi uluslararası dengeleri, ekonomik çıkarları, menfaatleri olabilir. Buradan sesleniyoruz bütün dünyaya, batsın sizin ekonomik çıkarlarınız, batsın dengeleriniz, batsın paralarınız, batsın sizin oradaki davranışlarınız.
Her demokratik seçimde bu milletin doğrusunu yaptı. Gün geldi darbe getirdiler, korkmadı millet Özal’ı seçti. Tek partili diktatörlüğü getirdiler, korkmadı millet Menderes’i seçti. 28 Şubat’ta baskı ortaya koymaya çalıştılar korkmadı bu millet Recep Tayyip Erdoğan’ı seçti. 27 Nisan’da baskı kurmaya çalıştılar, bize meydan okudular. Bu millet terörle meydan okumadı. Millet kendine ait meşru aracı olan sandıkta oyuyla kendisine vesayet kurmaya çalışanlara ders verdi. Bizi Mısır gibi yapmaya çalıştılar. Boşuna değildi 17 ve 25 Aralık operasyonları, boşuna değildi, Gezi Parkı olayları. Bizi şu anda Irak, Suriye gibi yapmaya çalıştılar, bizi Filistin ve İsrail arasındaki mesele gibi yapmaya çalışıyorlar. 10 Ağustos’un yeni bir milat olacak. Bu bir tarihi başlangıçtır. Milletin devletiyle yeniden buluşmasına atılan o büyük imzadır. Halkın kendi devlet adamını, cumhurbaşkanını seçeceği günün adıdır" dedi.
(İHA)