Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hiçbir darbede milletine ateş eden askerlere rastlanmamıştır. Bunlar asker de değildir. Bunlar akıllarını 1 dolara başkasına satmış olan, asker elbisesine bürünmüş teröristlerdir. Bunu böyle biliniz" dedi.
DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış törenleri ile orman köylülerine gelir getirici kredi sertifikaları dağıtımı için Çanakkale’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Hamza Erkal ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Eroğlu, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin kahramanca bir destan yazdığını ifade ederek, "Bu bakımdan milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, bakanlarımızın, milletvekillerimizin ve diğer tüm siyasi partilerin kararlılığı neticesinde darbe girişimi akamete uğradı. Bu ne kadar haince bir darbe girişimidir! Bizim tarihimizde çeşitli darbeler ya da buna benzer hadiseler vuku bulmuştur. Osmanlı’da da olmuştur, Cumhuriyet döneminde de. Hiçbir darbede milletine ateş eden askerlere rastlanmamıştır. Bunlar asker de değildir. Şunu da özellikle belirteyim, bunlar akıllarını 1 dolara başkasına satmış olan asker elbisesine bürünmüş teröristlerdir. Bunu böyle biliniz. Yoksa diğer bütün askerlerimiz bizim askerlerimizdir, Mehmetçiklerimizdir, başımızın tacıdırlar. Zaten askerin içindeki yüzde 1.5 buçuk böyle bir teşebbüste bulunmuştur. Ama diğerleri kahramanca darbe girişimini fark edince duruma karşı koymuşlardır" diye konuştu.
Darbe girişiminin püskürtülmesinde tüm siyasi partilerin ve kolluk kuvvetlerinin büyük rolü olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Milletimizin, askerlerimizin, kahraman polisimizin, özel kuvvetlerin, özel harekatımızın, bütün siyasi partilerimizin ve aynı zamanda medyanın bu darbe girişiminin kısa sürede püskürtülmesinde çok büyük rolü olmuştur. Ama maalesef kanlı bir darbe olmuştur. Hiçbir darbede milletine ateş edilmemiştir. İnsanlar bombalanmamıştır. TBMM bombalanmamıştır. Cumhurbaşkanı bu ülkenin devlet başkanıdır, onun bulunduğu mekan bombalanmamıştır. Bunlar son derece haindir. Ama Allah’a şükürler olsun bu önlendi" dedi.
(İHA)