AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ses kayıtlarının montaj olması ile ilgili olarak, “Bunların böyle olduğunu zaten biliyorduk” dedi.
“İnsan ve Medeniyet” konulu konferans, Düzce 18 Temmuz Spor Salonu’nda yoğun katılımla yapıldı. Sema gösterileri ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan İnsan ve Medeniyet Hareketi Düzce Şubesi Başkanı Hikmet Keskin, “Medeniyet demek insan demektir. Çok önemli bir genç nüfusa sahibiz. Gençliğini sağlıklı yetiştiremezseniz geleceğe umutla bakamazsınız. Bu nedenle gençlerimize önem vereceğiz. Derneğimizin kapısı herkese açıktır. Bu hareket hepimizin hareketidir. Tüm insanlık için seferber olmalıyız” dedi.
Daha sonra konferansa geçildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, konferansta “Küresel Uygarlık Krizi ve Çıkış Yolu” konusunda konferans verdi. Konferans sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının montaj olması ile ilgili olarak, “Bunların böyle olduğunu zaten biliyorduk. Hukuken de bunlara itibar etmemiz mümkün değildi. Bu kasetlerle Türkiye’nin önünün nasıl kesilmek istendiğini bir kez daha görmüş oluyoruz. Eninde sonunda hakikat ortaya çıkar. Kim hangi gücü kullanarak hangi montajı hangi tapeyi ortaya koyarsa koysun hakikat ortaya çıkacaktı. Diğerlerinin de ortaya çıkacağının kanaatindeyim” dedi.
“Cumhurbaşkanlığı sürecinde başka kasetlerin de çıkmasını bekliyor musunuz?” sorusu üzerine Kurtulmuş, “Olabilir. Artık kimin elinde ne varsa ortaya çıkartsın. Türkiye bunlara alıştı. Milletimizin feraseti karşısında kim hangi kaseti çıkartırsa çıkartsın ne üretirse üretsin hangi tapeleri ortaya koyarsa koysun milletin itibar etmediği ortadadır. Eğer milletimiz bunlara itibar etseydi 30 Mart’ta itibar ederdi. Milletimiz birde bunların yaptıklarını, yapacaklarını üstünü çizmiştir. Neden çizmiştir? Sen yolsuzluk diye ortaya çıkıyorsun. Tapelerden, kayıtlardan bahsediyorsun da yolsuzluk meselesi üzerinden yola çıktın da niçin TIR’ları durdurup Türkmenlere giden yardımı durduruyorsun. Niçin dışişlerindeki çok mahrem kayıtları alarak cümle aleme ilan ediyorsun. Millet bunların yüzünü gördü. Millet bunların yüzlerini gördüğü için yaptıkları bütün işlerin sahte olduğunu, milletin aleyhine olduğunu gördü. Millet öyle olduğunu gördüğü ve inandığı için de 30 Mart’ta o sonuçlar çıktı. Bunlar bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar hiçbiri tutmaz, tutmayacaktır. Hedefleri doğruyu ortaya çıkartmak değil maalesef, büyük Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin kurulmasını bir takım güç odakları ile yabancı güçlerle önüne engeller çıkartmak olduğunu gördü. Çıkartılan kayıtların, tapelerin yolsuzlukların önüne geçmek değil, Türkiye’yi Ukrayna’dan bin beter etmek olduğunu da bu milletimiz gördü” diye konuştu.
(İHA)