Satış için ihaleye çıkılacağı, ihaleye sadece Ayakkabıcılar Odası'ndan belge alarak katılına bileceği belirtildi. 

Trabzon’un Ortahisar İlçesinde Deliklikaş Mevkiindeki Ayakkabıcılar Sitesinde bulunan 67 dükkanın satışına karar verildi. Trabzon Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın talebiyle Ortahisar Belediye Meclisinde gündeme gelen maddeye göre burada bulunan 67 dükkan için ihaleye çıkılacak. İhale şartnamesinde ise Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan belge getirebilenler girecek. Yapılacak ihaleye bu şekilde bir şartname koyulurken burada esas amacın ayakkabıcı esnafını desteklemek olduğu sitede faaliyet gösteren mevcut esnafın dükkanlarını satın almalarının amaçlandığı kaydedildi. 

Satış kararını destekleyen CHP’li Meclis üyesi Cahit Erdem, “Geçmişte de ayakkabıcı esnafına bu satışın yapılması için karar almıştık. O meclis kararında taksitle almaları için 12 ay taksitle ihaleye çıkarmıştık. Çünkü biz kendimiz ihaleden sonra taksit yaparsak faiz biner. İhale şartnamesinde ayakkabıcı belgesi olan talepleri olursa şartnameyi onlar sunarsa sorun yaşamayız” diye konuştu.

Konuyla ilgili meclisi bilgilendiren Emlak ve İstimlak Müdürü Seyfettin Seyyar, “Zaten satışında Trabzon Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanlığının talebi oldu. Ya tamiratını ya da kendilerine satışını talep ettiler. Yönetmelik var bu noktada. İş yerlerinin satışında biz de şartnamemizde ayakkabıcılar ve odasından alınan belge istenecek. 67 dükkanda 32’sinde aktif esnafımız var. Belgeyi getirebilen alacak. Yüzde 50’si peşin, geri kalan yüzde 50’sini de dört taksit düşünüyoruz” dedi.