AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hükümetin kurulmadığı dönemde içeriden ve dışarıdan çakallar ortaya çıktı, dişlerini göstermeye başladılar. Biz o dişleri sökmesini biliriz" dedi.
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AESOB) gerçekleştirilen Antalya Servis Aracı İşletmecileri Odası’nın toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kasım ayında Antalya’da yapılacak G-20 Liderler Zirvesi nedeniyle kentte hummalı bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, ABD’den Arjantin’e, Güney Afrika’dan Almanya’ya, İngiltere’den Japonya’ya dünyanın en zengin 20 ülkesinin liderlerinin Antalya’da buluşacağını söyledi.

GÜZEL, GÜÇLÜ, GÜVENİLİR ŞEHİR
Türkiye’nin 81 ili içinde Antalya’nın seçilmesinin bir nedeni olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Çünkü Antalya güzel, güçlü, güvenilir bir şehir. Antalya’nın çok güçlü bir lobisi var, dünyanın tanıdığı bir şehir. Turizm ve diplomasinin ardından Antalya, sporun da merkezi durumuna geldi. Antalya’ya yapılan stat ve hemen yanındaki çok amaçlı spor salonu 200 milyon liraya mal oldu" diye konuştu.

EĞİTİM ŞEHRİ
Antalya’nın aynı zamanda bir eğitim şehri olması için çalıştıklarını anlatan Çavuşoğlu, ikisi Alanya’da olmak üzere kentte halen 5 üniversite bulunduğunu, ileride üniversite sayısının 10’a çıkartılmasının hedeflendiğini söyledi.

BATIYA HAVALİMANI
Gazipaşa’dan Kaş’a Antalya’nın bir ucundan bir ucuna kesintisiz ulaşım için ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Çavuşoğlu, üçüncü havalimanının kentin batı kısmına yapılacağını açıkladı. Çavuşoğlu, "Antalya’nın batısında üç noktada titiz çalışmalar sürüyor, üçüncü havalimanını batıya yapıyoruz" dedi.

HIZLI TREN YAPILACAK
Antalya’dan, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Kars’a kadar hızlı trenle ulaşılacağını dile getiren Çavuşoğlu, "Kars’tan Tiflis, Bakü, Taşkent, Çin’e kadar tren yoluyla Türkiye’yi bağlayacağız. Bugüne kadar Antalya’ya 20 milyar liralık yatırım yapıldı. Önümüzdeki süreçte bunun çok daha fazlasını yapacağız" diye konuştu.

GÜBREDE YEMDE KDV KALKIYOR
AK Parti’nin seçim beyannamesi hakkında da bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, yeni hükümet döneminde çiftçinin en büyük şikayetinden yemde ve gübrede KDV’yi sıfıra indireceklerini açıkladı. Serasını modernize edecek çitçiye sıfır faizle kredi verileceğini ifade eden Çavuşoğlu, AK Parti’nin çiftçinin, esnafın, öğrencinin, gençlerin, emeklinin, kadının yanında olacağını, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının doğduğu günden öldüğü güne devleti yanında hissedeceğini söyledi.
Gençlere, yeni girişimcilere, kadın girişimcilere verilecek destekler hakkında da bilgi veren Çavuşoğlu, çalışmaya devam eden emeklilerin maaşından yapılan kesintinin kaldırılacağını vurguladı. Çavuşoğlu, "Bundan sonra emeklinin maaşından kesinti olmayacak, bir de yıllık 13’üncü maaş, yani bin 200 lira vereceğiz" dedi.

"3. KÖPRÜYÜ YAPIYORUZ"
İstanbul’un iki yakasını birleştirmek için boğazın altını "delik deşik" yaptıklarını, şimdi üçüncü boğaz köprünün de inşa edildiği hatırlatan Çavuşoğlu, "Üçüncü köprüyü de yapıyoruz, ismini de atamızın, Yavuz Sultan Selim’in ismini koyuyoruz" diye konuştu.

"ÇAKALLAR ORTAYA ÇIKTI"
Hükümetin kurulmadığı dönemde bir yönetim boşluğu bırakılmadığını, ama dışarıdan algı operasyonu yapanların, Türkiye’nin zayıflamasını isteyenlerin bulunduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "İçeriden ve dışarıdan çakallar ortaya çıktı, dişlerini göstermeye başladılar. Biz o dişleri sökmesini biliriz" dedi. Çavuşoğlu, terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edileceğini, dışarıdan gelen tehditlere karşı gerekli cevabın verileceğini sözlerine ekledi
(İHA)