Trabzon’da görevden alınan MHP Ortahisar ilçe yönetimi yerine atanan yeni Başkan Derviş Çelenk Ortahisar ilçe Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Çelenk dikkat çeken ifadeler kullandı.
Çelenk, özetle şunları söyledi. "Hepinizin bildiği gibi geçen hafta Ortahisar İlçe Teşkilatımız genel merkezimiz tarafından görevden alınmıştır. Bu tarz görev değişiklikleri İl Başkanlığımızın tavsiyesi, Genel Merkezimizin onayı ile olur. Bu yöntemle yapılan görev değişiklikleri, elbette ki görevi bırakan arkadaşlarımızı üzer, bu insani bir şeydir. Onların üzüntülerini anlayabiliyorum , fakat bizler teşkilat terbiyesi almış insanlar olarak, yapılan uygulamaya katılmasak bile saygı duymak mecburiyetindeyiz. Bu bir nöbet değişimidir. Nöbeti devredenler  bizden , nöbeti devralanlar da bizdendir. Gidenlerde ülkücü , gelenlerde ülkücüdür.
Görevi devreden arkadaşlarımız Ortahisar İlçemizde partimizin bayrağını bir yere kadar taşımışlardır, onlara bu hizmetlerinden dolayı minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bizlerin bayrağı daha yukarlara taşımak için vereceğimiz mücadelede , en büyük yardımı bu arkadaşlarımızın yapacağına yürekten inanıyoruz. 

Bugün itibari ile Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Teşkilat Başkanlığı görevini yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla devralmış bulunuyorum. Bu onurlu göreve bizleri layık gören başta Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli'ye, İl Başkanımız Nihat Birinci ve İl Yönetim Kuruluna minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Bizler ,  bundan sonra yapacağımız çalışmalarla Ortahisar İlçemizin  bütün mahallelerinde , partimizi toplumumuzun bütün katmanları ile istişare edip , bıkmadan, usanmadan doğrularımızı anlatarak, önümüzdeki seçimlerde Trabzon insanının oylarını partimizde değerlendirmesinin azami gayreti içerisinde olacağız.
Milliyetçi Hareket Partisi , Türk Milletinin doğrularını kendisine felsefe edinmiş, bugüne kadar bu doğrulardan hiç taviz vermemiş , bundan sonrada vermeyecektir.
Milliyetçi hareket partisi , 47 yıllık  siyasi bir organizasyonun adıdır. Ülkücü ise Milliyetçi Hareket Partisi camiasını oluşturan, milletine hep doğruları söylemiş, kendisi için değil sadece milleti için istemiş, bu yüzden bugüne kadar ağır bedeller ödeyen Türk insanının adıdır. 

Bugün ülkemiz cumhuriyet tarihimizin en zor dönemini yaşamaktadır. Bu noktaya 14 yıllık AKP iktidarının gayri milli uygulamaları sonucu geldik. 
14 yıl boyunca PKK ile yol arkadaşlığı yapılmış, örgüt semirtilmiş, büyütülmüş ve  sonunda ülke kan gölüne dönmüş , can güvenliğimiz kalmamıştır.
Ekonomide üretim unutulmuş,  dışardan taşınan sıcak paralarla tüketim teşvik edilmiş, sıcak para akışı durunca ekonomimiz duvara toslamıştır.
Dış politikada ise kavga yapmadığımız bir ülke artık yoktur. 
AKP okyanus ötesi gücün senaryosuna tabi olup , onun politikalarını ülkemizde hayata geçirince, ülke ve millet olarak bir anaforun içerisine düştük. Bugüne kadar Türk seçmeni ve iktidar partisi bütün uyarılarımıza kulak tıkayınca , bu sıkıntılı girdabın içerisinde debelenir olduk.
Bu sıkıntılı durumdan  bir an önce çıkma mecburiyetimiz vardır. Buda ancak Milliyetçi Hareket Partisi ve onun Ülkücü kadroları ile mümkün olacaktır."